Will Ferrell trækker sig fra Ronald Reagan film efter protester fra efterkommere

Vi havde måske også lidt svært ved at se det for os: Will Ferrell i rollen som Ronald Reagan. Nej vel? Det var også hvad Reagan-familien tænkte da det blev annonceret at komikeren skulle portrættere USAs tidligere præsident.

Ferrell var tilknyttet projektet “Reagan” både som skuespiller og producer, men da efterkommerne af den tidligere præsident, Patti Davis og Michael Reagan, fik nys om filmens fokus på Reagans Alzheimers var de ikke tilfredse.

Michael Reagan skrev blandt andet følgende på Twitter:

“Alzheimers er ikke en komedie for de 5 millioner mennesker som lider af sygdommen. Først tager den dit sind og så dræber den dig” raser Reagan i sit tweet.

Davis skrev i et åbent brev til nyhedsmediet Daily Beast:

“Jeg så hvordan frygt invaderede min fars øjne – denne mand som aldrig var bange for noget. Jeg hørte hans stemme ryste mens han stod i stuen og sagde ‘Jeg ved ikke hvor jeg er'” skrev hun. “Der var latter i de år, men der var aldrig humor”.

Den amerikanske organisation, The Alzheimer’s Association udtalte sig også kritisk overfor filmen i fredags:

“The Alzherimer’s Association er frastødte over at nogen kunne finde på at lave en film som satiriserer et individ der lider af Alzheimers eller andre former for demens. Ville filmskabere bruge kræft eller andre dødelige sygdomme til at lave komedier af? Det er på tide at stoppe dette permanent.”

Filmen skulle være en komedie omhandlende Reagans sene år som præsident, hvor han led af Alzheimers. Plottet ville følge en praktikant i Det Hvide Hus som dagligt overbeviser Reagan om at han er en skuespiller som blot spiller USAs præsident. Var der nogen der sagde smagløst?

via GIPHY

Det vides endnu ikke om projektet vil fortsætte med nye involverede.

Jane Valeur

Jane Valeur

Cand.mag i Film- og medievidenskab. Anmelder på Film-nyt.dk siden 2012 og medredaktør siden april 2016. Nørder alt indenfor film, tv og pop kultur.

Smid en kommentar