Wanted

Det viser sig at Fox er en del af et 1000 år gammelt foretagende kaldet The Fraternity, en gruppe lejemordere der får deres “order to kill” via skæbnen, godt hjulpet på vej af Sloan(Morgan Freeman) lederen af foretagendet. Det viser sig at Wesleys far, der var en af de bedste lejemordere er blevet myrdet og det er op til ham at hævne hans faders død. Dette kræver naturligvis at han bliver oplært i kunsten at dræbe og ikke føle smerte.

Filmen er et voldsorgie, men det er pakket ufattelig lækkert ind. Mange af af de voldelige elementer i filmen, og dem er der nok af, ryger lidt i baggrunden pga af massevis af effekter der er puttet ned over. Første scene af filmen dokumenterer et mord, en kugle samlet af tre dele flyver tværs gennem byen, igennem et tog, fordi en dame og rammer målet midt i panden. I slowmotion sprænger patronen mod hans pande, og kameraet drejer hele vejen rundt om ham. Og dermed er anslaget til filmen lagt an.

Filmens præmis og dens plot er ikke yderst opfindsomt, den kedelige middelklasse hovedperson Wesley skal trænes og blive en koldblodig dræber af den bedste slags. Det er set før, og vil blive set igen. Det der gør filmen så underholdende, som den er, er filmens visuelle effekter der på overdreven, men fantastisk vis gør filmen til et lille visuelt mesterværk. Matrix var i sin tid nyskabende med nye slowmotio/fastmotion action sekvenser der kunne tage vejret fra de fleste. Dette er vi efterhånden blevet vant til, men Wanted gør alligevel et forsøg på at ophøje effekterne til et helt nyt stadie og lykkedes også til dels med det. De hurtige klip og variationen mellem filmiske virkemidler gør at filmen får et tårnhøjt tempo. Jovist der er scener hvor det nærmest kammer over, og samtlige actionsekvenser er overdrevet og ikke mindst fuldstændig urealistiske, men det virker på sin egen måde. 

Wanted er et typisk eksempel på en “Shoot first, ask questions later” film, der fra start til slut underholder, og til tider begejstrer. Havde jeg været 16 år igen, havde den film fået absolut topkarakter, men måske er jeg for gammel til scener hvor en bil, ved at kører ind i anden bil flyver over taget på en limousine og dermed kan skyde målet gennem soltaget da vinduerne er skudsikre. 

Wanted underholder på et rimelig højt plan, og begejster lidt, men henrykker ikke. Det er historien trods alt for tynd og gennemskuelig til.

4

Wanted kan købes uden danske undertekster på cd-wow, og udkommer ellers i Danmark d. 30 december

Køb Wanted på DVD her

Trailer

Smid en kommentar