Vinterberg og Mikkelsen til Cannes

Der skal den konkurrere med 19 andre film, om at vinde hovedprisen ved festivalen om De Gylde Palmer. Sidste år var der dansk triumf da Refn vandt prisen som bedste instruktør for filmen Drive. Og igen i år er der mulighed for minimum en pris.

Det er ikke første gang, at Vinterberg har en film med i hovedkonkurrencen. Det skete også i 1998, hvor Festen var nomineret, men måtte sig sig slået af Livet er smukt.

Det bliver da bestemt heller ikke nogen let sag af vinde palmerne i år. Blandt konkurrenterne findes man nemlig eksempelvis de Wes Andersons Moonrise Kingdom, David Cronenbergs Cosmopolis, Michael Hanekes Amour, Ken Loachs The Angel’s Share og John Hillcoats Lawless.

Filmen har Mads Mikkelsen i hovedrollen som Lucas, der bor i en provinsby, og har været gennem en hård skilsmisse, og nu er i gang med at genopbygge sin tilværelse, men en tilfældig lille løgn kommer til at vende op og ned på alting.

Udover Mads Mikkelsen finder man blandt andre Lars Ranthe, Susse Wold, Thomas Bo Larsen, Bjarne Henriksen og mange andre på rollelisten. Filmen er den første danske film på dansk, der er nomineret til De Gyldne Palmer i 14 år. Så kan du jo selv regne ud, hvad den sidste var.

Herhjemme har filmen først premiere til næste år, nærmere betegnet den 10. januar 2013.

kilde: dfi

{linkr:related;keywords:mads mikkelsen;limit:5;title:Relaterede artikler}

Smid en kommentar