Ved Verdens Ende

Det er ellers ikke på skuespillerfronten det mangler. Nikolaj Lie Kaas er nærmest selvsagt glimrende og det samme er Nikolaj Coster-Waldau i den noget mindre rolle. Også den relativ uerfarne Birgitte Hjort Sørensen gør en ganske fin figur, alligevel er der bare noget ved filmen der ikke lykkedes.

Ved Verdens Ende er noget så sjældent som et forsøg på et vaskeægte dansk action eventyr, med røvere, soldater, helte og heltinder. Filmen er endda optaget i udlandet hvor destinationen blandt andet har været Australien, på papiret et meget spændende projekt, resultatet er dog knapt så spændende.

En af grundende til at filmen ikke lykkedes i praksis er nok den mildest talt åndede handling. Lie Kaas spiller en kriminalpsykiater der sammen med hans sekretær (Hjort Sørensen) sendes til Jakarta for at lave en mental undersøgelse på Serverin Geertsen (Coster Waldau) der er blevet fanget og dømt for at have slået otte personer ihjel. Severin påstår at han er født i 1880 og har holdt sig ung ved at spise bladene af en meget sjælden blomst.

Lyder det dumt?, Det er det bestemt også. Ideen er måske meget sjov, problemet ligger i at filmen også gerne vil være spændende. Med en handling der er så tåbelig er det umuligt at tage filmen seriøst og derfor bliver det heller aldrig andet et meget let fordøjelig underholdning.

Heldigvis er der i filmen mange gode biroller spillet af prominente skuespillere som Ulf Pilgaard, Nicolas Bro og Søren Pilmark. Til tider har filmen et fint internationalt look, men flere gange kommer budgettets begrænsninger også til syne. Alt i alt ændrer det ikke ved et helhedsbillede der alt i alt , ender med mest af alt bare, at være skuffende og en tynd på te.

Køb Ved Verdens Ende på dvd eller blu-ray her

 

Smid en kommentar