Værste biograf år i 16 år i USA

I hvert fald lå omsætningen et stykke for fra de forgangne par år, og meget langt fra det bedste år som var tilbage i 2002. I alt blev der omsat for 10.2 milliarder dollars, hvilket er tæt på 400 millioner dollars mindre end sidste år, hvor der blev omsat for 10.58 milliarder.

I alt blev der solgt lige omkring 1.28 milliarder biografbilletter i år, hvilket er det laveste siden 1995, hvor der blev solgt 1.21 milliarder billetter. Det er i alle tilfælde meget langt fra 2002, hvor der blev solgt rekordmange billetter med 1.58 milliarder.

Hvis man kigger på top 10, så kan man se at de 10 mest omsættende film i USA har solgt lidt over 300 millioner billetter, og dermed står omkring 10 af filmene altså for tæt på 25% af den samlede omsætningen, og understreger vigtigheden af blockbusters. En enkelt film mer ei Transformers klassen kunne således have fået 2011 op på samme niveau som sidste år.

Selvom det naturligvis ikke er så godt for de amerikanske biografer, så skal de store filmselskaber dog ikke brokke sig. For selvom salget altså er faldet med 3,6% i USA, så er det steget med 6-8 % i forhold til sidste år. Og de amerikanske filmselskaber har omsat for lidt over 13 milliarder uden for USA.

Og med de ord – Godt Nytår

kilde: the-numbers + thr.com

{linkr:related;keywords:transform;limit:5;title:Relaterede artikler}

Smid en kommentar