Twilight har ændret magtbalancen en smule i Hollywood

 
 
Summit Entertainment lavede deres hidtil største investering i filmen Twilight. Produktionen kom til at koste 37 millioner dollars, og mange frygtede for Summit Entertainments fremtid.

Frygten skulle dog blive gjort slem til skamme. Den 21. november 2008 fik Twilight premiere, og allerede efter en weekend vidste Summit at de stod med en vinder på hånden. Filmen havde indspillet lige i underkanten af 70 millioner dollars i den første weekend. Filmen var tjent hjem og alt herudover var stort set profit. Twilight blev som bekendt en kæmpe succes, og endte med at indspille næsten 400 millioner dollars i biograferne. 

Alene i USA har filmen desuden solgt DVD’er for 168 millioner dollars, dertil kommer salget fra resten af verden samt et stort antal solgte eksemplarer på blu-ray.

Summit Entertainment har ikke offentliggjort præcist hvor meget de har tjent på Twilight indtil videre, men det forventes at være flere hundrede millioner dollars.

Den store fortjeneste har Summit Entertainment brugt til at investere i nye projekter. De brændte sig en smule på filmen Push der kostede 38 millioner at producere og blot indspillede 40. Med Knowing fik de dog igen gang i en fornuftig forretning. Sci-fi thrilleren med Nicolas Cage kostede i omegnen af 50 millioner at producere og indspillede 177 på verdensplan.

Der er ingen tvivl om at produktionsbudgettet på New Moon er steget betragteligt i forhold til Twilight. Der er dog stadig ikke den store tvivl om at filmen nok endnu en gang bliver et stort international hit. Og Summit Entertainments pengetank kan vokse yderligere.

I øjeblikket forlyder det at Summit Entertianment overvejer at investere en stor del af deres vampyr-penge i en overtagelse. Angiveligt går Summit med tanker om at overtage det konkurstruede Metro-Goldwyn-Mayer eller endda The Weinstein Company. Lionsgate har også været nævnt som en mulighed for Summits udskejelser. 

Fordelen ved at Købe Lionsgate ville være at der ikke følger en milliardgæld med i købet, hvilket er tilfældet af de andre to selskaber.  

Det kan godt være Summit Entertainment langt fra skal sættes i bås med Paramount Pictures, 20th Century Fox eller Warner Bros, men de store selskaber må nok vænne sig til at der er en ny og magtfuld spiller på banen. Og hvor eksempelvis Paramount har eksisteret i i snart 100 år (etableret i 1912) har Summit Entertianment i dens nuværende form eksisteret i tre år. Det blev grundlagt i 1996, men blev først et uafhængigt filmselskab i 2006.

{linkr:related;keywords:twilight;limit:5;title:Relaterede artikler}

Smid en kommentar