Twilight bedre forretning end Dark Knight ifølge E!

Det er naturligvis stadig mange flere millioner det drejer sig om, og derfor er Batman filmen stadig en bedre forretning, men hvis man som E! ser på antallet af gange en film tjener sig hjem, er det korrekt at Twiligth var en større succes. Det der gør “analysen” en smule usaglig og ukorrekt er at tallene alene er baseret på det amerikanske marked, og i en globaliseret verden er det svært at se bort fra resten af verden, selvom USA er det dominerende marked.

For godt nok har Twilight indspillet 167 millioner i USA, men udenfor de amerikanske grænser er det indtil videre blot blevet til 64 millioner dollars. The Dark Knight derimod, har i USA indspillet de nævnte 530 millioner, men samlet set er tallet meget tæt på en milliard dollars, derfor har filmen givet omkring 5,5 gange igen, mens Twilight  stadig er lidt højere med 6,2 gange igen.

Oveni The Dark Knights tal, skal der dog lægges yderligere 150 millioner dollars for DVD salg alene i USA(på blot en uge). Et tal Twilight næppe kan nærme sig når den tid kommer.

High School Musical er et andet eksempel på en film der klarede sig fantastisk i forhold til dnes pris, 11 millioner kostede det at lave filmen der indspillede mere end 89 millioner, og dermed tjente pengene hjem 8 gange. 

Selvom antallet af gange filmen er spillet hjem måske er mindre, kan det ikke ændre ved at der stadig er hundreder af millioner til forskel, hvis man skal se det i den kontekst er der alligevel ingen der nærmer sig Jean Claude Van Dammes Blood Sport, filmen er produceret for omkring en million og indspillede i biograferne mere end 11, altså 10 gange igen. 

Hvis Warner Bros skulle vælge igen, ville de da nok uden tvivl stadig tage Batman.

kilde: E! Online & the-number.com

Smid en kommentar