Se Alicia Vikander i Tulip Fever trailer

“Love, honor and obey” lyder Judi Denchs råd til Alicia Vikander i den nye trailer til filmen Tulip Fever, hvori Vikander spiller overfor Christoph Waltz og Dane DeHaan.

Historien foregår i 1700-tallets Holland. DeHaan spiller en kunstner som bliver forelsket i en ung kvinde (Vikander), hvis mand (Waltz) har betalt for at få malet et portræt af hende. Kvinden og maleren satser alt hvad de har på tulipan-markedet i håb om at kunne blive sammen, men det viser sig at være fyldt med udfordringer.

Traileren lugter både lidt af en klassisk ‘Romeo og Julie fortælling’ og af filmen Girl With A Pearl Earring fra 2003, hvori Scarlett Johansson spiller en ung kvinde som indleder en affære med den hollandske maler Vermeer (spillet af Colin Firth). Det ser dog ud til at Justin Chadwicks Tulip Fever har nogle mere dystre og sensuelle undertoner idet traileren både viser dramatiske lynnedslag og glimt af sexscener.

Vikander har været et af de helt store navne de seneste par år, og det ser ikke ud til at hun sænker farten efter sin Oscar for Bedste Kvindelige Birolle. Den kun 27-årige skuespillerinde er også netop blevet valgt til hovedrollen i en kommende Tomb Raider film, hvori hun skal spille heltinden Lara Croft.

Tulip Fever er spækket med en række store navne. Udover Waltz, Vikander og DeHaan, finder vi blandt andet Zach Galifianakis, Cara DeleVingne og den nye Spiderman, Tom Holland på rollelisten. Tulip Fever var oprindelig planlagt til at blive optaget tilbage i år 2004 med Keira Knightley i hovedrollen overfor Jude Law, men blev sat på pause grundet en ny skattelov. Dette var nok for det bedste, eftersom filmen ville have udkommet tæt op ad The Girl With A Pearl Earring og ville have været endnu en forsvunden-æra-film med Knightley i balkjoler (hvor mange af de film tror de at vi har brug for?) Knightley fik i stedet lov til at spille sammen med Jude Law i dramaet Anna Karenina i 2012, hvori hun.. ja, havde flere store balkjoler på.

keira_knightley_as_anna_karenina_keira_knightley-1366x768
Fordi typecasting er virkeligt.

Spøjst nok, var det i Anna Karenina at Vikander fik sit helt store internationale gennembrud som den unge pige, Kitty, der får sit hjerte knust da Knightley stjæler hendes bejler og Domhnall Gleeson (hendes co-star i Ex Machina) begynder at lægge an på hende. Er vi nået full circle i Hollywood nu? Det tror jeg nok at vi er.

Tulip Fever afventer i øjeblikket dansk premieredato.

Jane Valeur

Jane Valeur

Cand.mag i Film- og medievidenskab. Anmelder på Film-nyt.dk siden 2012 og medredaktør siden april 2016. Nørder alt indenfor film, tv og pop kultur.

Smid en kommentar