Tropic Thunder

De er i gang med at lave verdens dyreste krigsfilm om legenden Four Leaf Tayback der overlever en fangelejr under krigen og skriver en bog om det.

Men alt går galt, og efter 4 dage er filmen allerede mere end en måned bagud, de forkælede overbetalte skuespillere lever sig ikke rigtig ind i karaktererne, og instruktøren Damien Cockburn(Steve Coogan), ertæt på at miste finansieringen af filmen fra pengemanden Les Grossman(Tom Cruise). Alt i mens dette sker kæmper Speedmans agent Rick Peck(Mathhew McConaughey) en hård kamp for at skaffe sin klient en TiVo. I et desperat forsøg på at redde sin film beslutter Cockburn sammen med For Leaf at sætte de 4 skuespillere ud i junglen, hvor der er sat kameraer op, og der lade dem leve sig ind i rollerne uden personlige assistenter, stoffer, trailers og lign. Men ikke alt går som forventet og pludselig er de 4 alene, og der er stor uenighed iblandt dem om hvorvidt det er optagelser eller virkelighed, og det er farlig at slås mod en narkohær med løse skud.

Filmen er enestående, den gør grin med stort set alle skuespillets facetter, hvor forfængelige skuespillere er, hvordan de lever sig ind i roller, de pludselig ikke man finde ud fra igen. Kirk Lazarus giver også en forklaring på hvordan hvorfor man ikke kan vinde en oscar ved at spille en fuldt retarderet til Speedman. Det handler angiveligt om kun at spille lidt retarderet a la Rainman hvis man vil have en chance. Og sådan er filmen hele vejen igennem

Noget af de det gør filmen fantastisk er ikke historien, effekterne og slet ikke Ben Stiller. Ben Stiller er sjov, men vi har set ham i den type rolle så mange gange før, og det der virkelig højner filmen fra god til great er i særdeleshed Robert Downey Jr., han er uimodståelig i rollen som den sorte Kirk Lazarus der er overbevist om at han er “brother” med rapperen Alpa Chino der rent faktisk er sort, dette er Alpa dog ikke helt enig i. Udover Robert Downey Jr. er Tom Cruise(som jeg ikke vidste var med), genial i den meget meget tykke parodi på en pengemand i filmbranchen, med assistenter overalt og højt bandende. Jeg har savnet Tom Cruise i en mindre seriøs rolle, og her er han. Også Mathhew McConaughey i rollen som Pecker-man er fint, en ass-kissing agent, der konstant taler sin klient efter munden, men alligevel vil ham det bedste. Også Nick Nolte er der blevet plads til der spiller den lettere sindsforvirrede krigsveteran Four Leaf der har skrevet bogen, og hvis der er noget Nick Nolte kan, så er det at spille lettere sindsforvirret….   

Da Ben Stiller skrev Zoolander overdrev han satiren i en sådan grad at den ikke kunne tages seriøst(selvom den var sjov), så slemt går det ikke i Tropic Thunder, måske også fordi Ben Stiller faktisk er en del af filmverdenen, og ikke modeverdenen. I Tropic Thunder udstiller han hvordan det store stjerner, agenter, producenter, instruktører og pengemænd er umulige og skaber sig under optagelserne til en film. Men hvor alting i Zoolander var ekstremt overdrevet, er det kun overdrevet i Tropic Thunder, dette gør at selvom man ikke er i tvivl om det er overdrevet, er man heller ikke i tvivl om at der er en vis sandhed i det. 

Alt i alt, Tropic Thunder er en rigtig morsom film, en af den slags film der godt kan være længe mellem, Ben Stiller er generelt sjov, men mange af hans film har en fatal evne til at kamme over med tåbelige og platte scener, dette er ikke tilfældet i denne. Han er selv instruktør på den, og det virker som om han ikke sætter sig selv så megte i fokus. Derimod er der rettet utrolig stor fokus på Robert Downey Jr. i rollen som den australske/afro amerikanske Kirk Lazarus, og dette er godt, for han er formidabel. Hans skænderier med Alpa Chino er ufattelig underholdende, da han ikke forstår at Chino ikke mener han er sort som han er sort. Det er meget politisk ukorrekt, der er generelt intet politik korrekt i filmen, og hvor er det befriende.

 5

Trailer

Smid en kommentar