Tokarev (Rage) – Cage i klassisk revenge

Paul Maguire er en af byens store kanoner med tætte forbindelser til borgmesteren, men sådan har det ikke altid været. Det er nemlig fra starten klart, at Paul eller Paulie har en blakket fortid med mere end et skellet i skabet. Da hans datter (Aubrey Peebles) pludselig bliver kidnappet, er der da også mange mistænkte, selvom det ikke er til at støve nogen informationer op om hvem der står bag.

Paulies kone og datterens stedmor, giver dog Paulie carte blanche til at få datteren tilbage “whatever it takes”, og så samler Paulie det gamle slæng Kane (Max Ryan) og Danny (Michael McGrady) og begynder at banke på hos tidligere venner og fjender på en alt andet end diskret måde, hvilket hurtigt tiltrækker sig opmærksom fra politiet og det der er værre.

Tokarev som filmen hedder, er navnet på en gammel russisk pistol, der især benyttes af mafiaen, og som spiller en stor rolle for filmens betydning. I USA går filmen under navne Rage, hvilket også kunne være en lige så rammende titel, men som det er med så mange Nicolas Cage film, så kunne den stort set hedde hvad det skulle være, men er nemlig ikke i tvivl om, hvad man får. Spørgsmålet er desværre ofte om det er middelmådigt eller dårligt. I dette tilfælde er det et sted midt imellem.

For selvom Tokarev måske nok ikke er direkte dårligt, så er det svært at finde ting, der er værd at fremhæve fra filmen, udover at det dog bestemt ikke er den værste Nicolas Cage film inden for de sidste par år, men her står titlerne altså også i kø. Historien i filmen er måske ikke den mest troværdige, du nogensinde har set. Eksempelvis slipper vores hovedperson meget let fra en biljagt, hvor den ledende politimand Peter (Danny Glover) er meget overbærende på trods af at han lige har smadret et dusin bil, og en politibil er sprunget i luften. Og sådanne ting er filmen bare fyldt med, utroværdige hændelser, dårligt skrevet dialog og en kvalmende middelmådighed.

Du kan sagtens se Tokarev som tidsfordriv en regnfuld dag, værre er den trods alt ikke. Du vil næppe følt at du har fået stjålet halvanden time af dit liv, for du ved givetvis godt hvad du går ind til.

2stars

1 comment

  1. Denne anmeldelse sidder lige i skabet. Jeg er fuldstændig enig med alt hvad der bliver skrevet. Meget middelmådig hævnfortælling fra Nicolas Cages side, fra hans efterhånden ret store samling af direkte-på-dvd film.

    Ikke hans værste, men hold op hvor jeg savner de kvalitetsfilm han lavede i 90’erne. Hans sidste rigtige god film var vel tilbage i 2005, hvor han medvirkede i den fortrinlige Lord of War. Han havde godt nok en birolle i den fantastiske Kick-Ass fra 2010, men den kan man ikke kategorisere som en Nicolas Cage film.

    Jeg så sjovt nok Tokarev på en regnvejrsdag. 🙂

Smid en kommentar