The Walking Dead – Darabont deluxe

Ofte daler opmærksomheden voldsomt efter sæsonpremieren, men dette var ikke tilfældet med The Walking Dead, og da finaleafsnittet af sæson blev sendt, var der 6 millioner der så med.

Nu har SF-film udsendt første sæson af den hypede serie, og vi har haft mulighed for at kigge nærmere op herligheden, og lad det være sagt med det samme – den er hypen værd.

Frank Darabont
At den er så vellykket som det er tilfældet, kommer dog heller ikke som den helt store overraskelse, når man ser hvem der er den kreative drivkraft bag serien. Skaberen af The Walking Dead er nemlig ingen ringere end Frank Darabont. Han er manden bag fantastiske filmatiseringer som Den Grønne Mil og En Verden Udenfor.

Allerede da der for år tilbage var snak om at Darabont skulle lave en filmatisering af Robert Kirkmans tegneserier, blev forventninger således skruet i vejret. Langt hen ad vejen, har han også formået at indfri dem.

Udover at være forfatter og skaber af serien, har han også selv instrueret det første (og længste ) afsnit, der for alvor er med til at ligge stemningen for hele serien. Darabont har en evne til at skabe en intens spænding, også selvom tempoet bestemt ikke kan kaldes for hæsblæsende.

Post zombie apokalypse
Serien følger politimanden Rick Grimes(Andrew Lincoln), der vågner efter at have ligget i koma på grund af en ulykke. Det er dog en helt ny verden han vågner op til, og intet er som da han sidst have åbne øjne.

Den lille idylliske forstad til Atlanta han boede i er forladt og gaderne er tilsyneladende tomme. Rick aner ikke hvad der er foregået, men finder dog inden længe ud af, at der er udbrudt en zombieepidemi.

Alle, eller i hvert fald næsten alle, han kender er døde eller blevet lavet om til kød og blodhungrende zombier, der ikke kalder til følelser eller medmenneskelighed og der er kun en kur mod dem – døden.

Det er naturligvis ikke alle der er døde, og Grimes finder sammen med en lille gruppe overlevende. De opholder sig uden for byen, hvor de forsøger at leve et nogenlunde normalt liv. Men ressourcerne er små, jo mere sultne zombierne bliver, jo længere væk fra byen begiver de også.

First of its kind
Der er lavet et utal af zombie film, nogen bedre end andre. Det er dog første gang at der bliver lavet en decideret zombie serie, i hvert fald på den store skala. Der har tidligere været forsøg, man aldrig så seriøse som dette.

Pilotafsnittet i sig selv ville være nok til at redde serien. Afsnittet nærmer sig Romero’s film, og er uden tvivl noget af det bedste zombie fiktion der er set i mange år. Kvaliteten af de efterfølgende afsnit er på ingen måde dårlig, men det når aldrig det samme højder som når det er Darabont selv der sidder i stolen.

Hele sæsonen består blot af seks afsnit, og selvom dette kan lyde af en smule lidt. Så er det faktisk en force for serien. For den formår at fortælle det væsentlige, men uden at gøre en sæson overflødig. Da den kun er seks afsnit er indholdet også presset så meget sammen, at der ikke er unødvendige afsnit, som man ser i mange andre serier.

Selvom serien altså er relativ kort, formår Darabont & co. på rimelig kort tid at få etableret et godt persongalleri, og man forstår de medvirkende og deres motiver for at gøre som de gør. Desuden er alle de medvirkende skuespillere, super godt castet og man kan generelt fornemme at serien er et stor satsning, og at denne satsning har givet gevinst.

Det helt store spørgsmål er naturligvis om serien kan holde dampen oppe i sæson 2, men det må tiden vise. Det er i hvert fald en lovende start.

Udover serien indeholder udgivelsen også en bunke lækkert ekstramateriale, blandt andet interviews og bagom kameraet sammen med tegneseriens skaber Robert Kirkman, hvor han deler sine tanker omkring serien. Desuden er der den obligatoriske “Making of The Walking Dead” der er fint uden at være fantastisk. Der er desuden nogle fremragende make-up tips, hvis man står og skal klædes ud som zombie i en nær fremtid.

Smid en kommentar