The Transporter Refueled – tarveligt reboot

The transporter refueled er et rædselsfuldt reboot uden Jason Statham. Et reboot der efterlader dig med et rungende spørgsmål, manglede vi virkeligt det reboot?

I 1995 tropper Arkady Karasov og hans stygge kompagnonger op på den franske riviera, og overtager rollen som top-alfons. Hvis du vil hygge dig med en prostitueret, bliver det med en af hans. Blandt de yderst ulykkelige ludere er Anna (Loan Chabanol), som 15 år senere, i 2010, har fået nok, og har derfor planlagt, hvordan Karasov og hans stygge kompagnoner skal ned med nakken. Det er her Frank Martin kommer ind i billedet, han transporterer personer eller ting fra A til B, uden at stille spørgsmål, og han skal hjælpe Anna, om han vil det eller ej. Ret hurtigt må Frank bryde sin regel og stille en masse spørgsmål, fordi han aner ikke, hvad der foregår, og det gør du heller ikke, for plottet er uklart, og  manuskriptet er så dårligt skrevet, at jeg ikke kan se nogen grund til at skrive en ordentlig anmeldelse, men jeg prøver.

AP_transporter_refueled_jef_150904_16x9_992At Ed Skrein forlod sin rolle som den drønlækre charmør Daario Naharis, i HBO-serien ’Game of Thrones’, for at være med i det her sjuskede projekt, skal forblive en gåde. Skrein prøver at være som Staham, men Stathams hårdtslående næver kan han ikke leve op til, han er intens eller skaldet nok.

Derimod er Ray Stevenson, der spiller Frank Senior, ganske charmerende. Han er faktisk den eneste karakter i filmen, der er sympatisk og nogenlunde velspillet. Hans baggrundshistorie som en eksspion, der påstår at være Evian kildevands-sælger, er faktisk kreativ og underholdende, selvom den fylder meget lidt.

Frank Senior er så charmerende at han kan charmere trusserne af 2 slanke, langbenet prostituerede, uden at betale for det. Og når vi nu snakker om prostituerede, så arbejder den førnævnte ulykkelige Anna ikke alene, hun har 3 veninder med sig, de fungerer som hendes 3 musketerer, og hun som deres D’Artagnan. ”En for alle og alle for en” og sådan ender det også, Anna er den sidste stående luder, hendes veninder brugt som skydeskiver, men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, for med deres død, kan vi endeligt få svar på, hvor meget tre ludere er værd, svaret er 320 millioner euro – hvem havde troet det?

Sjusket filmhåndværk

Hvorfor filmen skal foregå i 2010 er mærkeligt, fordi gennem hele filmen insisterer de på at bruge smartphones, tablets og bilmodeller, der ikke fandtes dengang. Men 2010 er også så forfærdeligt lang tid siden, at det er umuligt for det moderne menneske at huske, om den var en Iphone 3 eller 5, der var på markedet, og om det virkeligt var så nemt at overføre 100 millioner euro på din tablet, skulle man bare bruge en pinkode og et højre-swipe?

Når du holder om med at tænke ”hvorfor? Hvorfor? HVORFOR?” og fra tid til anden ”hvordan?” kan The transporter refueled på en eller anden latterlig måde godt være underholdende, fordi selvom Ed Skrein ikke er Jason Stamham, så er der et par enkelte kampsekvenser og biljagter, som er godt koreograferet. Ellers sidder du i mistro og hån og griner eller fnyser over de absurde situationer og tåbeligheder, som udspiller sig på det store lærred, fordi det er bare ikke nok med hurtige biler, flotte kvinder og slåskampe, der har vi ”fast & furious”.

Det havde givet mere mening at sende den direkte på Blu-ray, DVD eller en streamingservice. Den er mekanisk, klichefyldt og stilforvirret, men det er positivt, at den kun er 96 minutter lang, det er kortere end de to timer, som mange film er begyndt at være.

Den originale The transporter var ikke en filmisk mesterværk, men lidt charme havde den. De to efterfølgeres kvalitet var mere tvivlsom, og The transporter refueled fortsætter den tiltagende latterlighed, som var den en direkte fortsættelse. Det er meningen, at den er starten på en ny trilogi, og hvis denne trilogi udvikler sig som den første, så bliver den sidste film uudholdelig.

Se den hvis…

Hvis du dyrker det elendige, som til tider kan være ret morsomt, så er The transporter Refueled et mesterværk uden sidestykke (ja, med den sætning jagter jeg en fejlcitering, så mit navn kan komme i avisen eller på en filmplakat), men hvis du bare er en normal person, der gerne vil have lidt for din biografbilet så vælg en anden film.

2 stjerner. 1 stjerne fordi jeg godt kan lide de flotte Audier, som er rejst tilbage i tiden til 2010 for at drøne fra politiet, og 1 stjerne for de flotte damer – så nem er jeg alligevel.

2stars

Smid en kommentar