The Shape of Water blev den store Oscar vinder

Det kom nok ikke som den helt store overraskelse for særlig mange, at det blev Guillermo del Toro’s The Shape of Water der løb med prisen for bedste film, mens Del Toro selv fik for bedste instruktion. Med 13 nomineringer var den nemlig blandt de helt store favoritter til at hjemtage de tunge priser, og sådan blev det. Trods store film er det første gang at Guillermo del Toro vinder en Oscar for instruktion.

The Shape of Water vandt også for bedste original musik og bedste scenografi, og blev med fire statuetter også den mest vindende film, ved dette års uddeling af det mest eftertragtede priser.

Der blev også skrevet lidt Oscar historie, da Jordan Peele vandt for bedste originale manuskript for filmen Get Out. Jordan Peele der også var nominere for bedste film og bedste instruktion, er nemlig den første sorte, der vinder en Oscar for bedste originale manuskript. Daniel Kaluuya var også nomineret for hans hovedrolle i selvsamme film, men måtte se sig slået af Gary Oldman der langt om længe vandt sin første Oscar, for hans præstation i The Darkest Hour. 

Frances McDormand vandt bedste kvindelige hovedrolle i Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, hvilket var hendes anden Oscar, 21 år efter hun sidst vandt for hendes legendariske rolle i Fargo. Sam Rockwell vandt for bedste mandlige birolle i samme film, mens Allison Janney vandt for bedste kvindelige birolle for I, Tonya.

Christopher Nolans stort anlagte Dunkirk, vandt helt som forventet ikke nogen af de største priser, men fik helt som fortjent for bedste sound mixing, bedste film editing og bedste sound editing.

Hele listen af vindere kan ses her

 

Smid en kommentar