The Ring vs The Grudge trailer

Der var et tidspunkt hvor verdens biografer flød med såkaldte ‘j-horror’ film (japanske gyserfilm og deres amerikanske remakes). For mange af os er det en lettelse at dagene med The Grudge, The Ring, One Missed Call, Shutter og alle de andre ufattelig uhyggelige asiatiske gyserfilm er overstået så vi kan tænde for TV’et, besvare et opkald eller åbne et skab uden at tænke “måske er der et spøgelse i mit TV/opkald/skab”.

Det var rart mens det varede, men nu har Japan fået den gale/geniale idé at lave en mash-up mellem de to mest succesfulde j-horror franchises; The Ring og The Grudge. Oh boy!

Vi mødte spøgelsespigen, Sadako, i filmen Ringu/The Ring. Sadako var en ung synsk pige som blev skubbet ned i en brønd og efterladt der til at dø af sin familie. Nu hævner hun sig på samfundet ved at kravle ud ad TV’et hos dem som ser et specielt forbandet VHS-bånd hun har skabt. Hun dræber sine ofre ved at stirre på dem gennem sit lange sorte hår.

ringu-girl
Fra Ringu

Den rivaliserende spøgelsespige, Kayako, er fra Ju-On/The Grudge. Kayako og hendes søn blev begge myrdet af Kayakos jalousiramte mand, hvilket medførte at både Kayakos og sønnens vrede spøgelser forblev i familiens forladte hjem. Kayako dræber alle som træder ind i hendes hus og ofte kan folk blive “smittet” med hendes forbandelse, hvis de blot kender nogen som har været i det forbandede hus. Kayako dræber sine ofre med varierende metoder; alt fra at opsluge dem i sit hår til at trække dem ned under deres egen dyne (det er nok bedst at man ser filmene på forhånd).

Fra Ju-On
Fra Ju-On

De to spøgelseskvinder har det tilfælles at de begge er hævntørstige, ustoppelige og som regel ringer inden de kommer på besøg.

Det er ærlig talt svært at sige med sikkerhed hvorvidt det er meningen at filmen, The Ring vs The Grudge (også kaldet Sadako vs Kayako) skal være en lidt komisk kommentar på lignende amerikanske mash-up gyserfilm såsom Freddy vs Jason (2003) eller om instruktøren, Kōji Shiraishi, virkelig mener de overdrevne scenarier i ramme alvor, men traileren til filmen ser både rædselsvækkende og rædsom ud.

Traileren vækker så mange spørgsmål: Hvordan slås de to spøgelsespiger, Kayako og Sadako, overhovedet mod hinanden? Har de tænkt sig at have en stirre-konkurrence indtil en af dem blinker og må vende tilbage til sit loft/brønd? Hvad kan de overhovedet være uenige om? Og vigtigst af alt: Hvem ser stadig VHS bånd?

Vi må vente lidt tid endnu før vi kan få svar på disse spørgsmål, for filmen får først sin japanske premiere i juni 2018.

Der er endnu ikke sat nogen dansk premieredato.

Jane Valeur

Jane Valeur

Cand.mag i Film- og medievidenskab. Anmelder på Film-nyt.dk siden 2012 og medredaktør siden april 2016. Nørder alt indenfor film, tv og pop kultur.

Smid en kommentar