The ReWrite blu-ray anmeldelse

I filmen spiller Hugh Grant igen igen en tidligere stor stjerne, der nu har lagt sin bedste tid i karrieren bag sig og forsøge sig med noget andet.

Keith Michaels (Hugh Grant) er en Oscar vindende manuskriptforfatter, der må erkende, at hans karriere er gået voldsomt ned af bakken og at hans succes der ligger mange år tilbage i tiden ikke længere giver ham de ønskede jobs.

Nødsaget af økonomiske årsager siger han derfor ja, han hans agent har skaffet ham et job på et universitet meget langt fra Los Angeles’ flamboyante liv, hvor han skal undervise i manuskriptskrivning. Han har aldrig prøvet at undervise, og har egentlig heller ikke lyst til, og går ikke ligefrem ind til opgaven velforberedt.

I stedet begynder han at udvælge de deltagere, han vil have på holdet, ud fra deres billeder og ikke ud fra de udkast til manuskripter, som de har afleveret. Han dovner den, og starter med at give holdet en måned fri, men sådan kommer det selvfølgelig ikke ti at gå, og ja, han bliver involveret med en studerende, og ja, han bliver glad for at undervise, og ja der er konflikter undervejs – nu håber jeg ikke filmen er blevet ødelagt for nogen.

Hugh Grant er stort set altid garant for letbenede komedier, der ikke gør nogen fortræd, men eller ikke rigtig gør nogen den helt store gavn. Det er The ReWrite et ganske glimrende eksempel på. Hugh Grant og Marissa Tomei, der er en af de studerende gør det glimrende i deres respektive roller, J.K Simmons der medvirker i en mindre roller er som altid god.

Det hele er desværre utrolig forudsigeligt og hele historien er skrevet mange gange bedre før. Det betyder dog ikke, at man ikke kan gode halvanden time i fornuftigt selskab.

3stars

Smid en kommentar