The Man from U.N.C.L.E. – et glansbillede uden dybere indhold

Instruktør Guy Rithie er kommet lang siden han slog igennem med Lock, Stock and Two Smoking Barrels i 1998 – og er nu trukket helt væk fra den britiske undergrundskriminalitet. I stedet har han kastet sig over den klassiske tv-serie The Man From U.N.C.L.E. fra 60’erne.

4stars

Filmen fungerer som en origin story til tv-serien, og finder sted i tiden efter Cuba-krisen. Napoleon Solo (Henry Cavill), en cool, stylish CIA-agent og tidligere tyv, ser sig tvunget til at arbejde sammen med KGB-agent Illya Kyriakin (Armie Hammer), på trods af, at de to lande er i kold krig. Det viser sig nemlig, at en hemmelig nazistisk organisation har kidnappet Dr. Udo Teller, en tidligere Nazi officer, der nu arbejder for USA’s atomprogram. Deres mission er, at bruge hans datter, Gaby (Alicia Vikander), til at finde denne Teller og eventuelt arbejde han må have udført for nazisterne, inden det er for sent.

maxresdefault (12)

Selve plottet er i sig selv ikke særligt interessant, og tilsyneladende kun en undskyldning, for at bringe de to agenter sammen. Det, det i virkeligheden handler om, er kontrasten mellem de to agenter. Den glatte, amerikanske womanizer, der tilsyneladende er ude af stand til at hidse sig op over noget som helst, og den stolte russiske krigsmaskine, der har svært ved at styre sit temperament. Det er så simpelt som det kan være, men skaber dog nogle underholdende situationer. Man skulle ellers tro, at plottet kunne trække mere på det politiske aspekt mellem de to super-magter, men i stedet er det kun baggrund for en masse jokes om, hvis teknologi er bedst. Heldigvis er der nemlig gode, gamle 60’er gadgets med, når de to hovedpersoner skal ud og spionere lidt rundt.

Det er i det hele taget ikke en særligt interessant eller original historie, der gemmer sig bag al 60’er glamouren. Men flot er det. Design af sets såvel som kostumer er ekstremt lækre at kigge på, og der er ej heller sparet på cinematografien, der leveres af John Mathieson (Gladiator, X-men: First Class). Alle skuespillere, med undtagelse af nogle få, er utroligt smukke, veltalende (til trods for, at ingen taler med deres oprindelige dialekt) og sofistikerede – selv russiske Illya er ekspert i high-fashion. Der er en god energi mellem de tre smukke hovedroller spillet af velskårede Cavill, kønne Hammer og guddommelige Vikander.

Det er faktisk for pænt. Er man fan af Guy Ritchies ældre filmiske succeser, kan det være svært at finde ham her. Hvor der i Snatch og Lock, Stock… var at finde dette hårde undergrundsmiljø, med grimme mænd, forfærdeligt sprog og voldelige scener, er alt her så lækkert at kigge på, at det til tider virker mere som en stiløvelse for instruktøren, end et forsøg på at lave en god film. Men humoren er der, om end noget mere sofistikeret end det tidligere er set. Actionscenerne må så stå lidt i baggrunden til fordel for glam, glitter og grin.

Smid en kommentar