The Kids Are All Right – Er ganske All Right

Den bedste inspiration kan findes i dagligdagen
I en meget ung alder sprang Cholodenko ud som lesbisk, og sammen med kæresten Wendy har hun fået et barn ved hjælp af en anonym sæddonor. Det er sandsynligvis også derfor filmen er blevet så vel modtaget, fordi Cholodenko har skrevet en film der ligger hende så nær hjertet, at hun præcis har vidst hvad hun ville fortælle med den.

En special familie
I The Kids Are All Right lever Nic (Annette Bening) og Jules(Julianne Moore) sammen med deres to teenage børn. Nic og Jules har hver født et barn med sæd fra den samme anonyme donor. Da den ældste af børnene,pigen Joni(Mia Wasikowska) fylder 18, beslutter hun sammen med broderen Laser(Josh Hutcherson) at tage kontakt til sædklinikken for at finde frem til faderen.

De får kontakt til Paul (Mark Ruffalo), der viser sig at være en fin fyr. En restaurant ejer med grøne fingre og hippie tendenser. Til at begynde med tegner det hele meget godt, og børnene har pludselig fundet den mand der måske altid har manglet i deres liv. Det er dog ikke kun børnene, der drages af charmerende Paul.

Fremragende præstationer
Filmen er fin, historien er troværdig omend den er en smule utrolig. Alt i alt er filmen dog i undertegnedes øjne ikke det store mesterværk. Det der for alvor driver filmen frem er fornemme præstationer fra de tre “voksne” hovedrolleindehavere. Annette Bening er nomineret til en Oscar for hendes rolle, og hun er også blandt favoritterne til at vinde. Mark Ruffalo er ligeledes nomineret, dog for bedste bi-rolle. Det kan virke en anelse underligt at Moore ikke er nomineret, hun er i lige så høj grad med til at bære filmen frem som Bening. Det kan endog virke en anelse mystisk at Bening er gjort til favorit, da hendes rolles omfang i mange andre film ville kunne betegnes som en omfangsrig bi-rolle, men det er dog en anden sag.

Der er nemlig mange historier indbladet i filmen, og derfor er der svært at se én eller to af de medvirkende som absolutte hovedroller. The Kids Are All Right handler både om “The Kids” Laser og Joni, og forholdet mellem Nic og Jules, om Paul og hans liv. Samtidig handler den om forholdet mellem mødrene og deres børn og mødrene og den nye mand i deres liv. Der er med andre ord ikke mangel på historier.

Ikke årets film
The Kids Are All Right er en god film, det er der ingen tvivl om. Den er glimrende skrevet, dialogen er skarp, troværdig og underholdende. Skuespillet er superbt, og der er den god stemning omkring hele filmen. Men når alt kommer til alt er det bare et ganske almindeligt familiedrama, hvor en mand er byttet ud med en kvinde. Det er et fint tvist, men det gør den ikke til et mesterværk.

The Kids Are All Right der lige er udkommet på dvd og blu-ray, er blevet nomineret til fire Oscars, blandt andet en for bedste film. Nomineringer for skuespillet er på sin plads, også selvom ingen af dem dog bør vinde. Men at denne film skulle være den bedste i år, det er alligevel at skyde over målet.

Smid en kommentar