The Intern blu-ray anmeldelse

Da jeg læste handlingsreferatet af Nancy Meyers The Intern med Robert DeNiro ogAnne Hathaway i hovedrollerne, var den første tanke der strøg igennem mit hoved bestemt ikke “den glæder jeg mig til at se”, men nærmere “hvad fanden laver du Robert De Niro, har du ikke snart lavet nok bras”.

Forstå mig ret, Robert De Niro er en af største skuespillere i vor tid, og har gennem en karriere på omkring 50 år været en legende i de sidste 30. Det ændrer dog ikke ved, at han har sagt til alt for mange, mildest talt, tvivlsomme film, og man kunne godt frygte, at The Intern var endnu en.

“En pensioneret enkemand (De Niro), der efter at have ledet et firma begynder og kede sig, og går i praktik i en online modebutik, hvor han bliver assistent for den unge kønne chef (Hathaway), der har startet firmaet og få år efter har flere hunderede ansatte” – det lyder egentlig ganske skrækkeligt.

I hænderne på Nancy Meyers, der både har skrevet og instrueret, er det rent faktisk blevet en ganske fin film, og man kunne godt mistænke hende for at have haft netop De Niro i tankerne til rollen, der ellers også kunne have været eminent til Jack Nicholson. Sidst Meyers lavede en god film var for mere end 10 år siden, med Somethings Gotta Give, der netop havde Jack Nicholson. Noget tyder altså på, at hun er bedst når hun laver film med ikoniske skuespillere, der spiller roller som ældre ressourcestærke mænd, der er i deres livs efterår.

Handlingen er som beskrevet ovenfor, men der er naturligvis lidt flere lag i det end som så. Blandt andet at Jules, som Hathaways karakter hedder, kæmper med ægteskabet, hvor hendes hjemmegående mand savner nærvær og få lov til at være mand, hvilket er en fin ekstra dimension til filmen.

Det er ikke en film der går over i historien for noget som helst, det er ikke Meyers bedste, det er ikke De Niro’s bedste og det er heller ikke Hathaways bedste, men alligevel er det hele faktisk godt nok i sidste ende. Men ender med at være i ganske godt selskab i de godt to timer filmen varer. Det er måske svært at elske Praktikanten, men det bestemt også svært at hade den, selvom den er frygtelig forudseelig og banal.

4stars

Smid en kommentar