The Hole 3D – Joe Dante tilbage på godt og ondt

De fremmede kommer til byen
Sammen med deres mor(Teri Polo) flytter Dane(Chris Massoglia) og Lucas(Nathan Gamble) til en lille bitte by, der virker meget langt væk fra Brooklyn hvor de boede før. Ved siden af bor Julie(Haley Bennett), og Dane fanger hurtigt interesse i den jævnaldrende pige.

Det er dog ikke det eneste der fanger hans interesse. I kælderen i deres nye hus finder Dane og Lucas nemlig en lem. De finder nøglerne til de låse, der er sat på for at holde den lukket. Under lemmen finder de et sort hul. De kan ikke se bunden, og de kan heller ikke høre noget da de smider noget derned.

De lader hullet være hul og lukker lemmen igen, men låser den ikke efter sig. Og det skal hurtigt vise sig at blive deres værste fejl nogensinde. Hullet gemmer nemlig på en dyster hemmelighed, og det er langt fra noget almindeligt hul.

Sammen med Julie opsøger de manden, der borede i huset før dem. Han kommer med den dystre forklaring på hullet, at det er mørket selv der gemmer sig i dybet, og at de alle vil dø.

Det helt store spørgsmål er så, hvordan bekæmper man noget man ikke ved hvad er. Og hvad værre er, mørket synes at kende til deres værste frygt.

Joe Dante
I 1978 debuterede Joe Dante med Piranha, der for nyligt er kommet i en ny 3D udgave. Det var dog med Gremlins i 1984 at Dante for alvor slog sit navn igennem. Det har dog aldrig rigtig lykkedes for ham at følge på på succesen fra Gremlins filmene.

The Hole kommer ikke til at ændre på dette, da den til trods for at den er i 3D, er blevet udsendt direkte på blu-ray. Der var altså ikke de helt store tiltro fra Lionsgate, til at filmen ville klare sig i biograferne. Hvorvidt dette ville været tilfældet eller ej kan man kun gisne om, men faktum er dog at Dante langt om længe igen har lavet en film – og tak for det.

For selvom The Hole har mange skønhedsfejl og hverken er rigtig uhyggeligt eller spændende, så har den mange gode elementerne og så er 3D’en rent faktisk ganske fint udnyttet, bortset fra nogle steder for effekterne virker en anelse for søgte, hvilket er et generelt problem med 3D i action og især i gyserfilm.

De medvirkende skuespiller gør alle en god figur, uden dog at være prangende eller specielt mindeværdige. Det passer dog også meget godt til filmen. Den er ganske fin, og bestemt et kig værd. Men det er ikke en der bliver siddende i hovedet, og så snart man tager brillerne af(hvis man ellers tager 3D versionen) er filmen nærmest glemt.

Smid en kommentar