The Day the Earth Stood Still

Jennifer Connelly spiller Dr. Helen Benson, der bor alene sammen med hendes stedsøn Jacob(Jaden Smith), efter faderen er død og har efterladt sin søn i hendes varetægt. Helen er forsker, og en mørk nat bliver hun af regeringen hevet ud af sine trygge rammer og bliver taget med et sted i nærheden af Central park hvor en masse forskere og NASA er samlet. Det viser sig at jorden står overfor at blive ramt af hvad de tror er en meteor, men det viser sig at være noget helt andet, end hvad alle de kloge forskere havde forventet.
Det viser sig at være rumvæsnet Klaatu(Keanu Reeves) der ankommer i sin kæmpeboble, og er landet på vores planet for at redde den. Uvidende som vi/amerikanere nu er vælger de selvfølgelig at skyde ham, før han har vist tegn på voldelig adfærd. Og ikke overraskende var det måske ikke det smarteste træk. Klaatu kommer for at snakke med verdens ledere, og derfor kan det også forekomme meget mystisk at New York City bliver valgt som destination frem for Washington, men det er en anden snak. Kathy Bates der spiller forsvarsminister, taler på hele verdens vegne, og hun nægter at lave ham tale med andre, hvilket hun ikke gør overbevisende.
Kun Dr. Benson syntes at kunne se vigtigheden i dialog og hjælper Klaatu med at flygte og beslutter sig for at hjælpe ham i hans gøremål og samtidig agere stråmand for hele verdens befolkning. Sammen med hendes stedsøn hviler jorden fremtid nu på hendes skuldre og sammen med Klaatu besøger de gamle rumvæsner og nobelprismodtagere(John Cleese).
Der er ikke meget nyt i historien, vi jordboerne skal straffes for vores tankeløse behandling af planeten, og hvis vi ikke begynder at behandle jorden og hinanden bedre er det den sikre vej mod den totale undergang. The Day The Earth Stood Still anno 2008 er naturligvis meget flottere lavet end dens forgænger fra 1951, men der er også den eneste egentlige grund til at se denne udgave. For selvom den er flot lavet byder den ikke på det helt store nye. Historien er ændret og Klaatu’s bodyguard den store robot er forsvindende lidt med i filmens handling.
Rollen som Klaatu spilles glimrende af Keanu Reeves der er i sit helt rigtige element, et element han ikke for alvor har befundet sig i siden Matrix trilogien. Jennifer Connelly er som altid overbevisende, hun gør en god figur som Dr. Helen Benson, mens Will Smith’s søn, den unge Jaden i rollen som Jacob skiftevis er sympatisk og et voldsomt irritationsmoment. I mindre roller ses John Cleese, en rolle der heldigvis er af mindre karakter, for selvom Cleese er en glimrende skuespiller er det nu engang svært at tage manden seriøst. Kathy Bates er gør også en udmærket figur som forsvarsminister, mens Jon Hamm(Mad Men), fungerer glimrende i rollen som Michael, manden der står bag de mange forskere.
Alt i alt er der ikke meget negativt at sige om filmen, men der er så sandelig heller ikke meget positivt, og derfor bliver den blot på det jævne. Filmen formår ikke at være medrivende som Independence Day, den er ikke morsom som Mars Attacks og den er ikke underfundig som K-Pax. Nej alt i alt er den faktisk en smule ligegyldig.

Køb The Day the Earth Stood Still på dvd her

Køb The Day the Earth Stood Still på blu-ray her

Trailer

Smid en kommentar