The Avengers – Episk superhelte mesterværk

The Avengers har en lang række af Hollywoods a-liste både foran og bag kameraet, og man kan igennem hele filmen mærke at der ikke er sparet på noget. Skuespillerene gør en yderst overbevisende præstation, især taget i betragtning at det ikke er de mest realistiske karakterer de bringer til live, og de visuelle effekter er nogen af de bedste jeg længe har set.

Selv blev jeg lidt skuffet da jeg i sin tid hørte, at de havde byttet Edward Norton ud med Mark Ruffalo, i rollen som Bruce Banner/The Hulk. Jeg kom dog hurtigt over det, da Ruffalo kom på skærmen. Han spiller utroligt godt, både som professoren og som monsteret, og Hulk er muligvis en af de mest underholdende karakterer i filmen. Der var flere øjeblikke hvor hele salen skreg af grin.

I modsætning til næsten alle andre tegneserie baserede film, holder The Avengers sig ret tæt op af det oprindelige materiale fra tegneserierne. De bruger meget fra de klassiske tegneserier, som har kørt lige siden ’60erne, blandet med elementer fra de mere moderne ‘Ultimate Marvel’ tegneserier, som kom frem i starten af dette årtusind. Thor har ikke mindre en 3 kostumer i filmen, som fans vil genkende fra begge tegneserie universer.

En lille detalje jeg bed mærke i, som irriterede mig en smule i Captain America (2011), var at tyskerne denne gang har lært at tale tysk, så de ikke længere er nødt til at kommunikere indbyrdes på gebrokkent engelsk. Det er sådanne små detaljer, der får det hele til at hænge bedre sammen.
Til gengæld har Thors (Chris Hemsworth) skæg og øjenbryn skiftet farve siden Thor (2011), men den detalje kan jeg godt bære over med, taget i betragtning hvor umådeligt underholdende filmen er.

Avengers assemble!
Filmen starter med at guden Loke laver en handel med alien racen Chitauri om at indtage jorden. Denne trussel er for stor for nogen enkelt helt at klare alene, så Nick Fury (Samuel L. Jackson) får hurtigt samlet jordens mægtigste helte sammen.

Meget mere kan jeg egentlig ikke sige om handlingen uden at afsløre for meget, men det der er vigtigt at huske, er at den er skrevet af Joss Whedon, og den lever fuldt ud op til hans forfatter geni. The Avengers byder på mange ”Wow!” øjeblikke, og mange referencer til tegneserierne som fans vil elske.

Dommen
The Avengers er en must see. Et utroligt underholdende, og perfekt sammensat værk af humor, action og fantastiske effekter. 3D effekterne er ganske flotte, men bliver desværre kun brugt ordenligt, hen mod filmens slutning, så om man ser den i 2D eller 3D er ikke afgørende for denne. Og husk nu at blive til den første del af rulleteksterne, da der som i de fleste af MARVELs film kommer et lille hint til efterfølgeren.

 

Smid en kommentar