Taxi Driver soundtrack får vinyl udgivelse

Den amerikanske komponist Bernard Herrmann har været hjernen bag en række ikoniske film soundtracks såsom de nervepirrende violiner i Psycho og den storslåede musik i Citizen Kane. Komponistens soundtrack til Taxi Driver forbliver dog et af hans mest ikoniske og smukke nogensinde. Nu, 40 år efter at Taxi Driver havde premiere, får musikken bag Travis Bickles spektakulære sammenbrud en helt særlig vinylbehandling.

Waxwork Records har netop udgivet den første vinyludgave af soundtracket til Martin Scorseses tidsløse klassiker, komplet med skrevne ord fra instruktøren selv samt nyt coverkunst af Rich Kelly.

Taxi Driver TriColor PackageFoto: Waxwork Records

Det dobbelte LP sæt fås i to varianter: et i gult og et i trefarvet (gul, sort, hvid) som det ses på billedet. Som en del af coverets fold findes også Kellys portrættering af Travis’ massakre i den mindeværdige fugleperspektiv-scene af den blodige New York lejlighed.

Taxi Driver Inner GatefoldFoto: Waxwork Records

Soundtracket selv har også fået en “remastering” som har forbedret lyden. Du kan høre soundtracket og købe vinylen på Waxwork Records hjemmeside.

Jane Valeur

Jane Valeur

Cand.mag i Film- og medievidenskab. Anmelder på Film-nyt.dk siden 2012 og medredaktør siden april 2016. Nørder alt indenfor film, tv og pop kultur.

Smid en kommentar