Stephen Kings ‘It’ finder sin Pennywise

Castingen til genindspilningen af Stephen Kings It er igang og nu har filmhistoriens mest skræmmende klovn fundet sit nye ansigt i Hemlock Grove stjernen Bill Skarsgard.

Hvis Skarsgard navnet ringer en klokke, så er det nok fordi du tænker på Bills berømte far, Stellan Skarsgard, eller True Blood-broderen, Alexander.

Mama instruktøren, Andy Muschietti, står i spidsen for projektet og indtil videre er det blot blevet bekræftet at rollen som Pennywise er blevet besat af den svenske skuespiller. Jaeden Lieberher er blevet bekræftet i rollen som Bill Denbrough, der tidligere blev spillet af den afdøde Jonathan Brandis.

Filmens protagonist, Bill er en ung dreng med en slem stammen, som samler en håndfuld jævnaldrende i en ‘taberklub’ for børn som ikke passer ind socialt. Historien fortælles skiftevis i nutid og gennem flashbacks efterhånden som Bill og hans venner mindes deres skræmmende møde med klovnen, Pennywise, som de endnu engang må konfrontere som voksne.

Finn Wolfhard, Jack Dylan Grazer, Wyatt Oleff, Chosen Jacobs og Jeremy Ray Taylor er også blevet tilføjet til filmens rolleliste.

Tim Curry i rollen som Pennywise
Tim Curry i rollen som Pennywise

Pennywise er tidligere blevet spillet af Tim Curry og der kan argumenteres for at det er en rolle som både er svær at caste og i høj grad også ikonisk forbundet med Currys præstation i filmen It fra 1990. Pennywise kræver en skuespiller som kan være excentrisk, lokkende og skræmmende uden at være så overdrevet at det går hen og bliver komisk. Forhåbenligt vil Skarsgard ikke skuffe i rollen som den ikoniske gyserklovn.

It har endnu ikke fået dansk premieredato, men det forventes at filmen rammer de amerikanske biografer d. 8. september 2017.

Her kan du se trailerne for 1990-versionen.

Jane Valeur

Jane Valeur

Cand.mag i Film- og medievidenskab. Anmelder på Film-nyt.dk siden 2012 og medredaktør siden april 2016. Nørder alt indenfor film, tv og pop kultur.

Smid en kommentar