Star Wars knuser rekorder

Hvis der var nogen i hele verden der ikke troede på, at Star Wars: The Force Awakens ville blive en gigantisk succes, kan de roligt tro om igen.

I sidste uge havde filmen premiere rundt om i verden, og ikke voldsomt overraskende slog den alle rekorder. I den første weekend omsatte filmen for intet mindre end 517 millioner dollars – 517.000.000 dollars – på verdensplan, hvilket er den andenstørste åbning nogensinde.

Alene i USA omsatte den for 279 millioner dollars i weekenden, hvilket var 70 millioner mere end Jurassic World, der ellers sad på den rekord. Jurassic World sidder dog stadig på rekorden for største weekend med 524 millioner dollars.

I Danmark er filmen også kommet imponerende fra start, og har omsat for 26,9 millioner kroner, hvilket er den største åbning nogensinde. En rekord den overtager fra den sidste og seneste Harry Potter film, der omsatte for 25 millioner.

Det er ikke helt officielt afsløret, hvad filmen har kostet at lave, men det forlyder at den har kostet lige omkring 200 millioner dollars at producere. Dertil skal naturligvis lægges et meget massivt markedsføringsbudget. Men med en halv milliard dollars i omsætning i den første weekend, er der naturligvis ikke skyggen af tvivl om, at Star Wars: The Force Awakens bliver en gigantisk økonomisk succes for Walt Disney.

Smid en kommentar