Southpaw – blu-ray anmeldelse

Southpaw er en boksefilm af den helt klassiske slags. Det er den både på godt og på ondt, og instruktøren Antoine Fuqua (Training Day) og forfatteren Kurt Sutter (Sons of Anarchy) har bestemt ikke gjort meget for at opfinde den dybe tallerken.

Hvis man ser bort fra Rocky og Raging Bull har der bestemt været en overflod af dårlige boksefilm i forhold til de gode, selvom der bestemt ikke har været langt imellem dem. Southpaw befinder sig et sted mellem det gode og det dårlige – heldigvis hældende mest mod det første.

Jake Gyllenhall spiller Billy “the Great Hope”, en yderst talentfuld bokser, der er opvokset i et hårdt kvarter, men har kæmpet sig ud af ghetto og fattigdom, og nu lever et liv som mange millionær og ubesejret verdensmester og en sand publikumsfavorit.

Der bliver dog vendt op og ned på hans liv, da hans livs kærlighed, hans kone og moderen til hans datter bliver skudt og dræbt (det afsløres i traileren og kategoriseres derfor ikke som en spoiler). Hans liv tager en voldsom deroute sammen med hans karriere, både den som bokser og den som far.

maxresdefault-3

southpaw-3000x2000-best-movies-of-2015-movie-rachel-mcadams-jake-6770

I bedste klassisk stil må Billy nu hanke op i sit liv efter at have været helt nede og vende i møget. Han går fallit, mister datteren til de sociale myndigheder, flere af hans gamle venner forsvinder, og hans form er bestemt ikke på vej i den rigtige retning. Men så møder han Titus “Tick” Williams, en træner der har trænet den eneste, der har vundet over Billy, og så går genopbygningen ellers i gang.

Det lyder klichefyldt og som noget man har set før, og det er da da langt hen af vejen også, men det betyder ikke, at det ikke kan være seværdigt, for det er den sådan set. Det er bestemt ikke en film, der markerer nogen form for milepæl i sin genre, men det er en film, der underholder i et par timer, og hvor de medvirkende (måske lige minus Curtis ’50 Cent’ Jackson) leverer gode præstationer.

Se den hvis du elsker en god underdog historie og nyder at se boksere få nogen på kassen.

4stars

Smid en kommentar