Sony kan miste James Bond franchisen

Interne breve der er lækket fra Sony antyder, at filmen har kostet  i omegnen af 350 millioner dollars at lave, hvilket er væsentlig over de ca. 150 millioner, som filmen ellers var rygtet til at skulle koste. Rent faktisk kan Spectre meget vel være historiens dyreste film – i hvert fald hvis de 350 millioner dollars er et korrekt beløb.

Hvis filmen får bare nogenlunde samme enorme succes som Skyfall er det dog ikke det store problem. Den endte med at indspille mere end en milliard dollars alene i biograferne, hvilket naturligvis også er grunden til at Sony har turde satse så ekstremt på den.

Der er dog også en anden ting i sagen, og det er, at Sony rent faktisk ikke har rettighederne til flere film efter denne fjerde film med Daniel Craig. Dermed har MGM, der er de oprindelige rettighedsejere, gå ud og forhandle med et nyt selskab. Skulle filmen blive en kæmpe succes, er der uden tvivl mange andre selskaber der vil være interesseret.

Et eller andet sted må Sony Pictures derfor have en interesse i at filmen klarer sig godt, men ikke alt for godt. Alt andet lige er der dog nok mange, der er mest interesseret i det første. Med et budget i den størrelsesorden skal filmen indspille omkring 700 millioner, før den begynder at generere et overskud.

Spectre har premiere den 30. oktober

Smid en kommentar