Sons of Anarchy 1-7 deluxe box

Allerede når man får den meget bastante box i hånden, kan man mærke, at der tale om noget særligt. Lidt over to og et halvt kilo rendyrket lækkerhed, den såkaldte woodbox den er pakket ind i, er ikke noget særligt, men den box der er udskåret som bordet i klubhuset som SAMCRO, det er en af de absolut flotteste boxe undertegnede kan mindes at have set – og med en serie af den kvalitet betyder det også noget, at der er kælet ekstra for detaljerne. Det er en af de slags boxe man ville have stående fremme altid, hvis man fik lov. Den oser af klasse, mandehørm og kvalitet – og det samme gør serien.

Kurt Sutter slog sit navn fast, da han var blandt forfatterne til den eminente (og lidt oversete serie) The Shield. Han var dog ikke med fra starten, og den kan derfor ikke kaldes helt for hans værk, det kan Sons of Anarchy derimod. Hans vision af hvordan en motorcykelbande i den fiktive by Charming, Californien er et episk stykke filmhistorie, der modsat mange andre serier er blevet bedre og bedre og bedre.

Navnet er SAMCRO – Sons of Anarchy Motorcycle Club Redwood Original. En klub der har breder sig udover det nordlige USA og America, og hvor Redwood afdelingen er en af de originale, der blev stiftet af John Teller og Piermont “Piney” Winston. John Teller er død, og helbredet er ikke hvad det har været for Piney, så klubben ledes af Clay (Ron Pearlman), der også var en af de first 9, der stiftede klubben. “Skæbnen” vil, at han er gift med Gemma Teller, der er enke efter John Teller. VP (Vice President) er Jax Teller (Charlie Hunnam), John og Gemma’s Søn – og han er også hovedpersonen og omdrejningspunktet i hele serien.

Jax finder et gammelt “testamente”, som hans far har efterladt ham, hvor han forklarer hvordan han vil have sønnerne (sons) i en anden retning, mere lovlig og mindre farlig, for som det er nu, kommer indtjeningen fra alt andet end lovlige sager. Som serien skrider frem er listen af ulovligheder lang, de handler med våben gennem IRA, der er lidt stoffer involveret, der er lidt håndlangertjeneste, beskyttelsespenge, ludere og stort set alt hvad der kan kommes i tanke om. Ansigtet ud ad til er et autoværksted hvor de reparerer biler og motorcykler, alle i byen inkl politiet ved dog godt, at der foregår mere, og der kommer da også interesse fra statsadvokaten, FBI og meget andet.  Der er kort sagt ikke sparet på noget.

Der er gennemgribende historier der går i gen, og der er en lang række personer der kommer og går i sæsonerne. For hver sæson er der dog også et hovedtema og nogle hovedfjender, og det er omkring disse historien bygges så mesterligt op. Det er langt fra alle, der er med i sæson 1, der er med hele vejen til slutningen, og et kan være farligt at blive for glade for karaktererne, for det er livsfarligt at være en del af SAMCRO. At afsløre for meget at handlingen ville være umuligt, samtidig med at det ville være svært at undgå spoilers. Så jeg ville ikke en gang forsøge – bare sige at persongalleriet er et af de meste fantastiske i en tv-serie – nogensinde. Den består primært af bikerne, men der er ikke to der er  ens og de tumler alle med forskellige problemer. Der er ghetto gangsters, der er high class gangsters, kinesisk mafia, rivaliserende mexicanske bander, nynazister, politi, korrupt politi, IRA og meget andet.

Det lyder alt sammen måske til at være lidt for meget af det gode, og det er det da også. Charming er en by på størrelse med en større danske provinsby, og alligevel er der ingen ende på de ting der skal ske og hvor mange der kan blive slået ihjel. Så leder du efter en realistisk serie, er det måske ikke den rette vej. Leder du derimod efter sublim underholdning, der er velskrevet, velspillet og velfortalt, hvor karaktererne vokser på en, og hvor man kommer til at holde med en mest psykotiske hovedperson (der dog gør det meste af kærlighed) – så hop på.

Sons of Anarchy er eminemt, og boksen er en af de flotteste der er lavet. Den er fyldt med ekstramateriale, så hvis du vil vide med om karaktererne, om skaberen, og om Charlie Hunnam så kommer du ikke uden om denne. Det er en seriernes svar på en coffeetable serie, der er elegant at have stående fremme til misundelse.

Vi har som mange andre en skala der hedder et til seks stjerner – selvfølgelig er der topkarakter, og havde der været plads til flere havde den fået hver og en – dette er slet og ret et must.

6stars

Smid en kommentar