Sinister 2 – Samme opskrift, andet resultat

Instruktør Ciarán Foy (Citadel) står bag efterfølgeren til Sinister der fortsætter historien om Bughuul. Denne gang er det en mor og hendes to sønner der står for stud, da de flytter ind i et hus med en grusom fortid.

3stars

“Deputy so-and-so” (James Ransone) er siden hændelserne fra Sinister blevet fyret fra politistyrken, og er blevet privat detektiv. Han har dog aldrig sluppet sagen om drabet på familien Oswalt, og de mange andre sager der lignede den. Da der fortsættende opstår mystiske sager, om hele familier der er blevet brutalt myrdet, med undtagelse af et enkelt barn som i stedet er forsvundet, er Deputy so-and-so fast besluttet på at gøre en ende på, hvad det end er der bortfører de uskyldige børn og dræber deres familie.

I et forsøg på at bryde kæden der binder mordene sammen, har Deputy so-and-so i al hemmelig brændt nogle af de huse ned, som tidligere har været hjemsted for mordene. Da han får information om et nyt hus, der har været udsat for lignende omstændigheder som de tidligere mord, beslutter han sig for at undersøge sagen nærmere i håb om opklare mysteriet, og sætte en stopper for det en gang for alle.
Det viser sig dog, at en mor (Shannyn Sossamon) og hendes to tvillingesønner, er de nye tilflyttere til huset, og Bughuul er allerede i gang med, at manipulerer en af sønnerne til at slå sin familie ihjel.

sinister-2-10

Sinister 2 er tæt på at være en direkte fortsættelse, men følger ikke op direkte hvor den første slap. I stedet forgår den et stykke tid efter begivenhederne, hvor Bughuul i mellemtiden har haft tid til at hærge. Ikke det desto mindre er det næsten et must at have set 1’eren, hvis man vil have nogen chance for at forstå hvad der forgår. Filmen forsøger at benytte sig af den samme opskrift som dens forgænger, med de skumle smalfilm, og børn der hjemsøger ejendommen, desværre formår den slet ikke at få det samme ud af det som Sinister gjorde.

Det er som om, at det samme koncept ikke fungerer længere, når man ved fra den forrige film, hvem der står bag drabene og hvordan det hænger sammen. Det er som om mystikken er gået tabt. De skumle smalfilm der spillede en vigtig rolle i den første, og hjalp til at skabe mystik omkring de veludførte mord på familierne, er nu blevet til kedelige sekvenser som blot viser børnene dræbe deres familie på absurde måder, der til tider minder om noget fra Saw filmene. Den suspense der var i Sinister under smalfilmene, og under nærstuderingen af billeder med Bughuul der meget diskret lurede i baggrunden, og lavede en lille bevægelse når Oswalt kiggede væk, er blevet byttet ud med en håndfuld billige jumpscares uden så meget som at bruge fem minutter på at bygge en suspense op.

Sinister 2 har sine øjeblikke, og er da heller ikke helt suspense-løs, der er desværre bare alt for få og alt for langt i mellem dem, og det er som om at filmen ikke helt ved hvilken retning den vil gå, hvilket desværre ender i en alt for kort og rodet film, som ikke er på højde med dens forgænger.

Smid en kommentar