Se første trailer til skamroste ‘The Birth of a Nation’

Dagen efter at filmen havde fået hyldest på CinemaCon udgav Fox Searchlight den første trailer til den kommende film The Birth of a Nation.

En af de mest omtalte og roste film på årets Sundance Film Festival blev modtaget med samme entusiasme og lovprisning under fredagens CinemaCon, hvor instruktøren Nate Parker vandt for bedste nye instruktør. Parker, som både har instrueret, produceret og skrevet dramaet medvirker også selv som skuespiller i filmen. The Birth of a Nation modtog det længste stående bifald på Sundance festivalen hvor den også trak publikumsprisen og den ærede Grand Jury pris med sig hjem. Filmen omhandler et slaveoprør i 1831 og deler titel med D.W. Griffiths kontroversielle sydstatsdrama fra 1915, som malede et racistisk portræt af afroamerikanere og fremviste Ku Klux Klan som nationens helte.

the-birth-of-a-nation the-birth-of-a-nation-jackie-earle-haley the-birth-of-a-nation-movie-armie-hammer-nate-parker

Selvom der først er kommet trailer for Parkers film nu, har der allerede længe været tale om at filmen vil være en af de helt store konkurrenter til næste års Oscar ceremoni. Efter Sundance blev filmen solgt til Fox Searchlight for 17.5 millioner dollars, hvilket sætter ny rekord som værende den største Sundance aftale nogensinde.

I filmens debuterende trailer sættes stemningen passende nok til den hjemsøgende lyd af Billie Holiday sangen ‘Strange Fruit’. I dette første kig på filmen ser vi hovedpersonen, Nat Turner (spillet af Parker) som en slave der laver en aftale med sin ejer, Samuel Turner (Armie Hammer) om at blive en omrejsende præst som skal få styr på ulydige slaver ved at prædike himmelsk frelse til dem som adlyder deres ejere: “Underkast jer jeres mestre og I vil blive fri” fortæller Nat dem. Efter at have været vidne til en række grusomheder ender Nat i stedet som lederen af det mest blodige slaveoprør i amerikansk historie.

Blandt de medvirkende i filmen er Penelope Ann Miller, Jackie Earle Hayley og Mark Boone Jr. Filmen får sin amerikanske biografpremiere i oktober 2016. Det vides endnu ikke hvorvidt den vil blive vist i danske biografer.

Jane Valeur

Jane Valeur

Cand.mag i Film- og medievidenskab. Anmelder på Film-nyt.dk siden 2012 og medredaktør siden april 2016. Nørder alt indenfor film, tv og pop kultur.

Smid en kommentar