Saw V

I den anden og tredje film faldt kadencen en smule, hvorefter nummer 4 så steg en smule i kvaliteten. Dette rives så god og grundigt ned i den femte film om Jigsaw og hans udspekulerede, morbide planer og hans sammensvorne.

Tobin Bell spiller atter engang Jigsaw, der selvom han for længst er død, bliver han ved med at spøge og hans udspekulerede planer vil ingen ende tage. Han har arbejdet sammen med nogen, der er parate til at fører hans planer videre ud i livet. Omdrejningspunktet for denne femte film er nu ikke nutiden, men en masse klip fra nogen af de tidligere film.

Dermed bliver filmen den mindst interessante, og mest ligegyldige. For selvom der kommer nogle enkelte svar på eventuelle spørgsmål, er det lidt svært at forholde sig til en film, hvor man har set halvdelen før. Den første Saw film, kostede som nævnt lidt over en million dollars at lave, denne har kostet 10, og selvom effekterne er vilde og blodbadet voldsommere, så er den første film stadig 10 gange bedre.

I de første film var der også mere substans Jigsaw’s motiver, om hans egen syge form for helbredelse. I denne film ødelægges en af seriens helt store mantraer, nemlig at man altid har et valg og en mulighed for at undslippe. I filmen begyndelse bliver en mand dræbt, uden at have muligheden for at komme fri. At det så ikke nødvendigvis er Jigsaw’s værk er en anden snak. Filmen er simpelt hen ikke tro mod sig selv.

Filmen er instrueret af David Hackl der med filmen får sin debut som instruktør, efter at have været production designer med de tre sidste Saw film, har han fået muligheden for at komme i den varme stol.

En sidste forrykt ting ved filmen er dens tagline: You Won’t Believe how it ends.

Der er et par ting galt med denne sætning,

1: Filmen er ikke overraskende, og selvom der er lidt tvists er den generelt ufattelig forudsigelig.

2: Det slutter ikke her, sjette film får premiere 31. oktober 2009.

I can’t believe this never ends…

Køb Saw V på dvd her

Køb Saw V på blu-ray her

Køb de første 4 Saw film i boks her til 159 kr

Smid en kommentar