Sådan laver du en hjemmebiograf

De fleste af os filmelskere vil nok være enige i, at film skal ses på det store lærred. De fleste af os vil nok også være enige om, at man ikke kan se ALLE film på det store lærred. Dels er der ikke nok film, dels er det for dyrt, og dels er der mange film, der slet ikke rammer biograferne. Heldigvis findes der jo mange muligheder, for at lave noget der minder om en biografoplevelse hjemme, og her er nogle gode råd til hvordan du laver din egen hjemmebiograf.

Hvis man vil have den ultimative hjemmebiograf kræver det, at man har et rum, der nærmest ikke bliver brugt til andet. De fleste af os ser film i stuen, eller på vores værelse, alt efter hvordan ens boform nu engang er. Problemet ved dette er, at der er hele tiden er mange andre ting, der kan fjerne fokus og som man kan sidde og kigge på. Når man er i biografen er der én ting at kigge på, det store lærred. Sådan bør det også være i en hjemmebiograf. Invester i noget indendørs belysning  hvor du kan sænke lysstyrken. Det er langt bedre end at have det helt mørkt.

Lærred eller skærm?

Hvis man har kigget bare en lille smule de mange kataloger der kommer fra de store elektronikkæder, så har man også set at prisen på kæmpe skærme på 70 tommer, efterhånden er i en pris hvor alle kan være med. Pris og kvalitet følges ad, så hvis du køber et 70 tommers fjernsyn til 5000 kroner, så får du også hvad du betaler for. Skal det udelukkende bruges til digitale kilder som streaming og evt blu-ray, kan det dog i mange tilfælde være ganske hæderligt, selv til de lave priser.

En af de ting som man kan være helt sikker på ikke spiller i de billige modeller, er lyden. Når du investerer i rummet, skal du derfor også sørge for at have tænkt højtalere ind. Det fedeste er naturligvis en omklamrende lyd som i biografen, men et par rigtig gode højtalere i sig selv gør underværker – det kommer an på budgettet.

Når man tænker på biografen, så tænker de fleste på et lærred. Hvis de 70 tommer ikke er nok, kan man da også investere i en projektor. Her er prisen dog typisk meget høj, hvis kvaliteten skal være rigtig god. Samtidig kræver det et ganske stort rum, hvis et lærred skal komme til sin ret. Vælger man løsningen med en projektor og et lærred, så får man dog også en oplevelse, der er meget tættere på den rigtige.

Alt i alt kan du godt lave en hjemmebiograf for under 20.000 kroner, hvor i et rigtig godt kørende, og halvdelen, hvis i går lidt på kompromis.

Smid en kommentar