Er dit internet hurtigt nok til at streme?

Artikler på film-nyt.dk kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Vi er nået rigtig langt, siden vi for år tilbage skulle lytte på de karakteristiske bip lyde som kom fra modemmet, hver gang vi skulle på internettet. Den gang var det en langsommelig oplevelse, når computeren skulle åbne hjemmesider, som i dag er lynhurtige at åbne. I dag er det nemlig muligt at få internet som er op imod 100 gange hurtigere, end det var for 15 år siden. Men der er jo også en grund til, at internettet skal være så hurtigt. Det handler om udbud og efterspørgsel. Det indhold vi i dag kan få fat i på internettet kræver ofte en hurtig internetforbindelse, især hvis man skal streame film og serier i 4K – opløsning.

Forskelligt behov – forskellig hastighed

Hvis man ikke har behov for andet end at surfe rundt på Facebook eller andre hjemmesider, kan man nøjes med at have 2 – 4 megabit pr. enhed som skal være på ad gangen. Dette vil sige, at hvis man bor i en husstand, hvor der skal kunne være 4 enheder på af gangen, skal man minimum have 8 megabit. Men hvis man har behov for at kunne streame film og serier fra Netflix, Viaplay eller andre sider, skal man op og have 6 – 8 megabit pr enhed. I en anden husstand på 4, vil dette blive til 24 megabit. Men for de kræsne seere er det ikke altid nok med den normale opløsning, derfor vælger de 4K – opløsning for at få det optimale ud af oplevelsen. Men 4K kræver også en rigtig hurtig internetforbindelse, og for at undgå at filmen hakker eller stopper for at loade, skal man have den rigtige hastighed. For at streame 4K skal man have 30 megabit pr. enhed som skal på af gangen.

Hellere for meget end for lidt

Hvis udbyderen ikke har lige netop den præcise hastighed, man efterspørger, er det bedre at vælge en hastighed som er lidt hurtigere, i stedet for at vælge den som er lidt langsommere. Ellers vil man risikere afbrydelser af sin streaming. Men selvom hastigheden lyder af meget, kan man godt finde hurtigt internet til billige penge. Det kan derfor godt betale sig at lede efter det billigste og hurtigste internet.

Smid en kommentar