Så hurtigt skal dit net være for at streame HBO, Netflix, YouSee og DRTV

Er du en af de mange danskere, som stille og roligt er begyndt at bevæg sig væk fra det traditionelle flow-tv og over til streamingbaseret TV, så har du med sikkerhed på et eller andet tidspunkt overvejet, om dit net nu også var hurtigt nok til at streame det, du gerne ville.

I denne artikel giver vi dig helt konkrete svar på, hvor hurtigt dit net skal være, for at opnår fejlfri streaming hos de forskellige streamingtjenester.

Læs med nedenfor, hvor du måske vil blive overrasket over minimumskravene!

Streaming og online gaming kræver lyn hurtigt internet…

Denne sætning har du sikkert hørt om før, men faktisk passer den slet ikke.

Kigger man eksempelvis på online gaming, så har hastigheden ikke den store indflydelse på din spiloplevelse. I stedet har din ping / latency en meget stor indflydelse, og vil du kunne spille helt uden ”lag”, så gælder det om at have så lav en ping som muligt.

Latency er et udtryk for den forsinkelse, der kan være mellem signalet fra én server til en anden. Latency er typisk lav på fiber-forbindelser, men det er ikke på grund af hastigheden, men den grundlæggende teknologi fiber er bygget på. Du kan altså sagtens have en fiberforbindelse på kun 15-20 Mbit, og stadig kunne spille online flydende.

Internet via COAX er også mulig løsning, som kan give dig en lav ping, og som i mange tilfælde ikke er så hård ved din tegnebog, som f.eks. fiber ellers kan være det.

Når det kommer til film- og tv-streaming, så er det også en myte, at man skal have meget hurtigt net for at undgå for meget buffering og dårlig billedkvalitet.

Mere om det i de næste afsnit…

Netflix anbefaler

Når man kigger på hvad Netflix anbefaler, så er det nemlig overraskende lidt.

Netflix skriver selv på deres hjemmeside at:

  • 0,5 megabit pr. sekund – påkrævet hastighed for bredbåndsforbindelsen
  • 5,0 megabit pr. sekund – anbefalet til HD-kvalitet
  • 3,0 megabit pr. sekund – anbefalet til SD-kvalitet
  • 5,0 megabit pr. sekund – anbefalet til HD-kvalitet
  • 25 megabit pr. sekund – anbefalet til Ultra HD-kvalitet

Du behøver altså ikke at have ret meget mere end 25 Mbit i hastighed, for at kunne streame Netflix uden problemer.

HBO anbefaler

Når det kommer til HBO så er historien den samme, og de skriver faktisk i en FAQ på deres hjemmeside at:

Hvilken internetforbindelse kræver det for at se HBO Nordic?

– Vi anbefaler en downloadhastighed på mindst 8Mbps.

Hvilket må siges at være en relativt lav hastighed, hvis man ser på de gennemsnitlige hastigheder, som de danske internetudbydere markedsfører.

Hos HBO er der altså heller ingen grund til at betale dyrt for en meget hurtig forbindelse, men hvad med de danske udbydere?

Hvad med YouSee og DRTV?

YouSee skriver ikke på nogle officielle sider, hvad minimumskravene til deres TV-streaming tjeneste er. I deres forum, skriver en YouSee medarbejder dog som svar på netop dette spørgsmål, at ”Et enkelt tv trækker 4 mbit (8 mbit, hvis det er HD)”.

Hos YouSee virker det altså også som om, at du er rigtig godt dækket ind, hvis du har en forbindelse på omkring 20-25 Mbit.

Vi har ikke kunne finde nogle minimumskrav til DR TV, men mon ikke det er nogenlunde det samme som YouSee, Netflix og HBO. DR TV kan endnu ikke streames i UHD/4K, hvilket også mindsker kravene til din hastighed.

Hvad kan du selv gør for at få en bedre streamingoplevelser?

Hvis din hastighed ikke helt rækker til en fejlfri streamingoplevelse, så findes der en del ting, du selv kan gøre for at forbedre din internethastighed, inden du går ud og investerer i en ny løsning.

Prøv at gennemgå nedenstående tjekliste, og se om det ikke kan forbedre din internethastighed i hjemmet.

  • Flyt din router, så den står mere frit. Hvis din router f.eks. er gemt i et teknikskab, så kan der nemt gå hastighed tabt ved at signalet skal passere igennem en mur eller dør for at nå dit tv.
  • Bruger du Chromecast eller Apple TV, så flyt den så den ikke ligger bagved dit TV. Dit TV skygger nemlig kraftigt for signalet og kan i høj grad påvirke din hastighed.
  • Er din router placeret lang fra dit tv, måske i den anden ende af huset, så prøv at opsæt en signalforstærker, som forstærker signalet frem til dit tv.

 

 

Smid en kommentar