Run all Night blu-ray anmeldelse

Siden premieren på Taken i 2008, har Liam Neeson efterhånden spillet den samme rolle i langt over en håndfuld film, og nyeste skud på stammen er bestemt ikke nogen undtagelse.

I meget grove træk kunne man måske endda næsten sige, at den minder lidt om en kopi af Taken. Den handler om en far, hvis “barn” kommer i problemer, og hvor han bliver nødt til at dræbe en masse mennesker, for at hjælpe barnet.

I Taken var det en datter, der blev kidnappet og vores hovedperson, den tidligere soldat, Bryan Mills måtte skyde og hugge sig gennem albanske gangstere for at redde hende, og få hende tilbage i sikkerhed.

I Run All Night, er vores hovedperson knapt så sympatisk et bekendtskab. Neeson spiller Jimmy Conlon, en tidligere lejemorder for gangsteren og vennen Shawn Maguire (Ed Harris). Nu er han dog mere fordrukken end dødbringende og er ikke til meget hjælp for hverken sig selv, sin familie eller andre omkring ham.

Hans søn Michael, som han egentlig ikke har kontakt til mere, kommer i problemer, da han overværer et mord, og tilfældighederne vil, at mordet bliver begået af ingen ringere end Danny Maguire, der naturligvis er søn til Shawn. For at redde sønnen skyder Jimmy nu sin bedste ven Shawns søn – og så er der ikke nogen vej tilbage, og de bliver jaget vildt – hele natten.

Lad det være sagt med det samme, Run All Night er ikke nogen dårlig film, og hvis den var kommet i 2007, kan det også godt være, at den havde bragt et eller andet med sig. Spørgsmålet er dog, om vi måske ikke er ved at være mættet af den samme type actionfilm, med den samme aldrende form for antihelt i skikkelse af Neeson.

Både Liam Neeson og Ed Harris spiller glimrende, og gør deres til holde filmen kørende, men det ændrer dog ikke ved, at det ender som en triviel historie fyldt med klicheér og et udfald, man sagtens kunne have gættet uden at se filmen. Det er den tryghed man efterhånden får med en Neeson film – what you see is what you get.

3stars

Smid en kommentar