Rogue One nærmer sig milliarden

De fleste vil nok være enige i, at Rogue One: A Star Wars Story nok ikke er den bedste i franchisen, men selv en lidt skuffende Star Wars oplevelse klinger godt i kassen hos Disney.

Det er en lille måned siden siden filmen havde premiere, og den første måneds tid har været god set med økonomiske briller. Omsætningen på filmen er i skrivende stund på mere end 925 millioner dollars, og selvom omsætningshastigheden naturligvis har taget farten gevaldigt ned, så er den stadig stødt og sikkert på vej mod en milliard dollars.

I skrivende stund er den 100 millioner dollars fra at blive den andenmest omsættende “Star Wars” film (ikke taget højde for inflation) efter The Phantom Menace. Den er dog ikke i nærheden af at blive den mest omsættende.  Star Wars Ep. VII: The Force Awaken fra 2015 omsatte nemlig for intet mindre end 2 milliarder dollars, og er dermed den tredje mest omsættende film nogensinde.

Alt i alt har Disney ikke nogen grund til at beklage sig over den milliard investering det var at købe Lucas Art for år tilbage. Med salget af biografbilletter, Star Wars legetøj som dette, streaming rettigheder og lignende er denne investering uden tvivl en, er kommer til at give pengene mange gange igen med de mange film der er planlagt i franchisens fremtid.

Smid en kommentar