Rapper/Actor

Eminem der lyder under det borgerlige navn Marshall Mathers III, havde dog sin 8 mile, 50 Cent aka. Curtis Jackson, sin Get Rich or Die Trying, begge baseret mere eller mindre løst på deres hårde opvækst. Der er hundredvis af eksempler på mere eller mindre højt profilerede stjerner der medvirker i tvivlsomme produktioner. Nelly, Xzibit, Ja Rule, The Game, Snoop Dogg, alligevel er det nok Ice T der topper den liste.

Der er dog også rappere der umiddelbart tager deres skuespiller karriere mere højtideligt og ikke siger ja til hvad som helst. Men måske bare hen af vejen træffer nogle dårlige valg.

O´Shea Jackson som de fleste nok kender som Ice Cube er et af de mere brogede eksempler. Han har medvirket i mere end 20 film, hvor langt størstedelen af komedier, han har dog også været med i flere seriøse produktioner, Boyz n the Hood(debut), Higher Learning og Three Kings. De seneste 10 år har der dog været langt mellem kvalitetsfilm fra hans side, Barbershop, Barbershop 2, Are we There Yet osv. Ice Cube der adskillige gange har bevist han faktisk kan spille skuespil, har kastet det meste over styr og nu tænker nu åbenlyst økonomisk når han siger ja til en rolle.

Todd Smith aka. LL Cool J har stort set hele sin karriere udelukkende været med i større produktioner, men aldrig i en hovedrolle. Deep Blue Sea, Halloween H20, Any Given Sunday og S.W.A.T. har alle haft fornøjelsen af Lady Loves Cool James.

Fælles for de to kan man sige at mens de var noget af det største amerikansk hip-hop kunne byde på op gennem 90´erne er deres salgstal nu mere svingende og millionerne ruller ikke længere ind fra pladeslag som de gjorde inden krisen i musikindustrien havde taget sit indtog.

Ice Cube og LL Cool J, er stjerner der musikalsk har toppet, og nu slapper mere af, det er nok også grunden til de siger ja til roller der ikke kræver den store dybde da det giver dem den økonomiske frihed til at arbejde med deres musik. På den måde er de ikke for afhængig af salgstal på BillBoard, bare de klarer sig på Boxoffice.

Men det er ikke kun de stjerner der allerede har toppet og nu muligvis der er på vej nedad der gerne vil give sig i kast skuespilkunsten. Tankerne ledes hurtigt hen mod Curtis ”50 Cent” Jackson, 50 Cent topper Forbes listen over de mest tjenende stjerner, men det er en stadig mindre del der kommer fra musik. 50 Cent er dog så stor at han stadig kan vælge og vrage mellem tilbud, selvom hans præstationer som skuespiller mildest talt må siges at være på det jævne. Hollywood ved at 50 Cent betyder penge, og derfor accepterer man at skuespil ikke er hans force, det er hans navn til gengæld.

To af de mere interessante bekendtskaber er i mine øjne; Chris Bridges bedre kendt som Ludacris, og Mos Def.

Ludacris har efterhånden fået stablet sig en relativ fin karriere som skuespillere på benene, ikke mindst for roller i Crash og de to kommende RocknRolla og Max Payne.  Især førstnævnte skabte ham et navn som skuespiller, og han høstede stor hæder for sin rolle som den racistiske Anthony. Mos Def som også er kendt under navnet Dante Terrell Smith, hører egentlig ikke rigtig under datte kategori han han startede med skuespil før han blev rapper, alligevel er man nødt til at nævne hans navn i sådanne sammenhænge. Han har spillet skuespil siden han studerede experimental theater på New York University. Han har slået sit navn fast ved at være med i Hitchhikers Guide, 16 Blocks og for nyligt Be Kind Rewind.
 
{loadposition trade}

 

Det spændende er om der er en lignende tendens på vej i Danmark, vi har set Jokeren i Fidubus, Clemens i Anna Pihl, og det er nok heller ikke utænkeligt vi i en nær fremtid skal se L.O.C. I hvert fald ser hans nuværende musikvideo trilogi ud som om det er noget han kunne tænke sig at arbejde videre med.Vi har set flere eksempler på skuespillere der pludselig har fået behov for at udtrykke sig musikals, og tak for det David Owe. Men går det også den anden vej?

    

Smid en kommentar