Paranormal Activity: The Marked Ones

Det er altså en spin-off film, der mere eller mindre deler navn på de andre film i franchisen. Så hvor den lige passer ind, kan det godt være lidt svært at se. Det er dog heller ikke en film, der bliver siddende voldsomt længe i bevidstheden.

De overnaturlige kræfter har nået ghettoen

Hvor de andre film har været centreret omkring familier, hvor børn generelt også har spillet en stor rolle, så handler The Marked Ones om en par unge latinoer i Californien. Filmen udspiller sig i 2012 umiddelbart efter begivenhederne i den fjerde film (hvilket dog først afsløres til sidst) Hvor Jesse (Andrew Jacobs) netop er blevet student og i den forbindelse køber et kamera, og det er så det kamera, det dokumenterer filmens forløb. Jesse bor i en mindre boligblok sammen med sin familie og bedste ven Hector. I lejligheden under bor Ana, som de gør grin med er en heks. Det ændrer sig dog en del, da hun pludselig bliver slået ihjel. De unge venner beslutter sig for at kigge ned i hendes lejlighed, men finder ting, der er stærkt foruroligende omkring Jesse og hans mor, der døde i barselssengen. Det viser sig, at nogen har haft planer med Jesse, og at han er udvalgt – men til hvad?

Den første Paranormal Activity blev nærmest et fænomen. Filmen kostede stort set ikke noget at lave og blev en gigantisk succes der indspillede et par hunderede millioner dollars. Oren Peli lavede filmen og det slap han godt fra med sine minimalistiske virkemidler, langsomme opbygning og ubehagelige stemning. De efterfølgende film har haft svært ved at fange den samme stemning, og kom til at virke lidt som gengangere af den første film. Paranormal Activity: The Marked Ones er bestemt ikke nogen undtagelse. Er man fan af de første fire film, vil denne femte udgave nok også falde i god jord, men hvis man er ved at være mættet, kan dette meget vel være den berømte dråbe.

Filmen bliver bundet sammen med de andre film hen mod slutningen, hvor referencerne står i hobetal, men indtil da er det en ren spin-off, der mere eller mindre bare sælger filmen på navnet. Og det er netop problemet, at franchisen i højere og højere grad bliver en skabelon for billigt producerede film gennem “hjemmevideoformatet”. De medvirkende spiller fint, og den er da også ganske effektiv til tider, men det ændrer ikke ved at det hele føles lidt som genbrug, og lidt unødvendigt.

2stars

Smid en kommentar