Overblikket over nattens Oscar vindere

Overblikket over nattens Oscar vindere

I nat var det sidste søndag i februar, hvilket betød, at der vanen tro blev uddelt Oscar statuetter i stor stil i Hollywood, Los Angeles. Det var en uddeling der var lidt udover, eller måske rettere lidt mindre end det sædvanlige. Der var som bekendt ikke nogen egentlig værter, hvilket mange havde udtrykt deres skuffelse over. Det ændrede dog naturligvis ikke ved, at der skulle uddeles statuetter – og det blev der.

For at starte med det lidt kedelige, set med danske briller. Selvom det ikke ligefrem var forventet, så var der nu alligevel mange, der havde spået en chance til Viggo Mortensen, for hans rolle i Green Book. Sådan gik det dog ikke, da Rami Malek vandt for hans rolle sm Queen frontfiguren Freddy Mercury i filmen Bohemian Rhapsody. Trods lunkne anmeldelser, blev den faktisk aftenens største vinder med 4 priser.

Green Book måtte nøjes med tre priser, men tog til gengæld tre af de helt store. Mahershala Ali vandt for bedste mandlige bi-rolle og derudover vandt den også for bedste originale manuskript og ikke mindst, rimelig overraskende også for bedste film. Her slog den blandt andre Bohemian Rhapsody og Roma, som mange havde forventet ville vinde. Alfonso Cuarón der har skrevet, produceret og instrueret kan dog stadig være tilfreds, da han både fik for bedste instruktør og filmen vandt bedste ikke-engelsksproget film.

En anden overraskelse var uden tvivl at Olivia Colman, vandt bedste kvindelige hovedrolle for The Favourite. Her var Glenn Close storfavorit til at vinde for The Wife, ikke mindst efter hun vandt en Golden Globe for rollen. Det var Olivia Colmans første Oscar, men kom dog heller ikke som et lyn fra en skyfri himmel. Hun vandt nemlig ligesom Glenn Close også en Golden Globe for rollen.

Det mindste overraskende var nok at Lady Gaga sammen med Mark Ronson (og lidt Bradley Cooper) vandt bedste sang for Shallow til filmen A Star is Born. Lady Gaga var også nomineret til en Oscar for hendes rolle i filmen, men måtte nøjes med den ene pris.

Uddelingen vil nok også blive husket for at Rami Malek tog en styrt ned af scenen, og størrelsen på den diamant som Lady Gaga optrådte med. Diamanten der kendes under navnet Tiffany Yellow Diamond, der er flere hundrede millioner kroner værd.

Det var med andre ord ikke den helt store åbenbaring, og ikke fyldt med store mindeværdige Oscar moments.

Alle vinderne kan ses her:

Smid en kommentar