Over Kanten – Langt under niveau

Filmen handler om det unge par David (Jonatan Spang) og Freja (Christiane Schaumburg-Müller), der netop har købt et lille landsted ved Møns Klint. Det er dog noget af en faldefærdig hytte, de er endt i. Heldigvis dukker handymanden Roar (Alexandre Willaume) op og tilbyder at udbedre skaderne. Flink fyr! Eller hvad? Er han i virkeligheden morder?

Måske er han ude efter at naile Freja. David kan ikke lure ham i hvert fald. Han forsøger at løse mysteriet, men undervejs bliver han mere og mere sindssyg og begynder at forestille sig ting. Det går hårdt ud over det ellers så lykkelige forhold til Freja.

Lad os starte med det positive. Der er sgu flot ved Møns klint!

Og så til det negative. Det gribende plot, som filmen så gerne vil have, falder totalt igennem. Den prøver lidt at være en dansk pendant til Fight Club, Memento og den slags film, der efterlader publikum måbende. Ja, der er sågar elementer i filmen kraftigt inspireret af Fight Club. Men når historien helt grundlæggende ikke holder, så kan man låne nok så meget fra gode film. Det hjælper bare ikke. Det, der gør denne type film virkelig gode, er, at de tager røven på en. Og bagefter har du lyst til at se filmen igen for at lægge mærke til alle sporerne undervejs. Her er ingen spor. Ingen twist. Ingen aha-oplevelse. Kun oplevelsen af spildt tid.

Filmens ualmindeligt dårlige fortælling overskygges af en helt elendigt skrevet dialog. Replikkerne er unaturlige og tænkte, hvilket gør arbejdsvilkårene svære for skuespillerne. Og trods ihærdige forsøg falder deres præstationer også ud til det pinlige.
Hvordan nogle folk har kunne få sig selv til at smide penge efter sådan et stykke makværk er mig en gåde. Ikke engang en topløs Christiane Schaumburg-Müller (Hov! Der var en positiv ting mere!) kan redde denne fadæse af en film.
”Over kanten handler om at skelne mellem fantasi og virkelighed”, fortæller instruktør Laurits Munch-Petersen i en pressemeddelelse. Denne film skulle nok have blevet i fantasien. I virkeligheden er den nemlig virkelig dårlig! (nedenstående er 0 og ikke 6 stjerner)

 

 

 

Smid en kommentar