Oscar Odds

Således får mange sine penge omkring 1,3 gange igen, hvis den som forventet løber med titlen som året film. Til sammenligning giver The Curious Case of Benjamin Button på trods af sine 13 nomineringer ca 5,7 gange pengene igen. Hvis man derimod tror på Stephen Daldrys The Reader, kan man få odds 20. Slumdog Millionaire har da også vundet omtrent alt hvad der kan vindes af priser indtil videre.
Hvis man kigger i kategorien Bedste Mandlige Birolle tegner sig der det samme billede, bare helt ude i ekstremerne. Heath Ledger er blandt de største favoritter nogensinde til at vinde en statuette. Sætter men 100 kr på Heath Ledger til odds 1,01 kan man altså vinde en krone. Og hvad kan man egentlig få for en krone i disse dage. Men kan f.eks. få 101 kr, hvis man sætter den på at Revolutionary Roads bliver Oscar topscorer.
Sidste år var favoritten Javier Bardem for hans rolle i No Country for Old men, han gav dog omkring 1,5 gange igen. Det siger meget godt hvor stor en favorit Ledger egentlig er. Om det er fuldt ud fortjent, skal være usagt, men da det er sidste chance for en Oscar til Ledger, er der nok heller ikke megen tvivl.
Skulle man derimod have lyst til at gamble på det lidt usandsynlige, kan man hente fantastiske odds 50 på Robert Downey Jr. for rollen som Kirk Lazarus i Tropic Thunder. Det er måske ikke så sandsynligt, men en gang imellem sker der sære ting ved Oscar uddelingen.
Blandt de mandlige hovedroller er det lidt mere lige, Mickey Rourke er favoritten for The Wrestler til odd 1.9, men han er skarpt forfulgt af Sean Penn der jagter sin anden Oscar. Sean Penns portræt af den homoseksuelle Milk giver omkring 2,6 gange penge igen.
Når det kommer til kvinderne er det lidt mere lige, dog er Kate Winslet en klar favorit til at vinde bedste kvindelige hovedrolle for The Reader, hun giver 1,9 gange pengene igen, hvilket er noget mindre end veteranen Meryl Streep der er nomineret for for 15. gang, og jagter sin tredje Oscar, tror man på Streep giver det pengene 3,5 gange igen.
Man kan selvfølgelig også håbe for Brangelina at ægteparret kan gå hjem med hver en Oscar. Brad Pitts portræt af Benjamin Button giver pengene 15 gange igen. Mens man kan få sine penge 20 gange igen hvis det skulle blive hustruen Angelina Jolie der løb med en Oscar, for hendes medvirken i Clint Eastwoods Changeling.
De givne odds er fundet hos unibet, men på stort set alle betting sites er der rig mulighed for at gøre Oscar showet lidt mere spændende.
Skulle man have lyst kan man på centrebet også spille på hvem der løber med de knapt så prestigefyldte Razzie awards, ikke overraskende er The Love Guru favorit til at blive kåret som den dårligste film. Men også Uwe Boll er stærkt repræsenteret, både i kategorien dårligste film med In the Name of the King – A Dungeon Siege Tale, der dog giver 12 gange igen.
Også som værste birolle er han med, for hans lille optræden i Postal . Og det er åbenbart ikke et karrieretræk at medvirke i en Boll film. I kategorien værste birolle stammer ikke mindre end tre af de fem nominerede fra Uwe Boll film.

kilde: centrebet, unibet, bet24