Oscar odds 2011

Generelt er det dog svært, at tjene voldsomt mange penge på at spille på Oscar vinderne. Favoritternes odds er som regel ekstremt lavt sat, og selv hvis man finder en outsider, kan det være svært at score et højt odds. Med lidt overraskelser er det dog ikke umuligt.

Bedste film – Favorit: The Social Network – Outsider: The Kings Speech

For at starte med det bedste kaster vi også direkte ud i bedste film. Umiddelbart ligger det lige til højrebenet, at det bliver David Finchers The Social Network. Filmen har vundet en Golden Globe, hvilket nærmest pr automatik gør den til favorit, og den giver da også blot 1,30 gange pengene igen. Den største konkurrent må formodes at være The King’s Speech. Tom Hoopers film giver 4 gange igen, og måske er det slet ikke så dårligt et bud. Det er den film med flest nomineringer og måske går der trend i at den bliver årets helt store vinder. Umiddelbart er The King’s Speech dog nok en film der vil vinde mange skuespillerpriser og ikke så mange for selve filmen. Det frække outsider bud er Darren Aronofsky’s Black Swan. Filmen giver hele 40 gange igen, og selvom den er en outsider, er den måske værd at overveje.

Bedste instruktør – Favorit David Fincher – Outsider: Tom Hooper

Det er i denne kategori, at man finder hele Oscar feltets absolut største favorit. David Fincher har vundet stort set alle de priser han har været nomineret til for The Social Network blandt andet en Golden Globe. Hvis man tror på bookmakerne, kan man hente omkring odds 1,05. Dvs du skal satse 1000 kr for at vinde 50. Akademiets medlemmer har dog altid haft en svaghed for Coen brødrene, hvis du tror på de kan triumfere med True Grit, kan du hente imponerede odds 25.

Bedste mandlige hovedrolle – Favorit: Colin Firth – Outsider: Jeff Bridges

Colin Firth er den helt store favorit til at vinde for hans præstation i The King’s Speech, som også er den film der har fået flest nomineringer. Og der er da også meget der taler for, at han vinder. Sidste år kunne sagtens have indbragt ham en Oscar, hvis det ikke havde været for Jeff Bridges. Firth giver da også kun odds 1,10, hvis du derimod tror at Jeff Bridges kunne gå hen og slå Firth igen, er der odds 20 at hente.

Bedste kvindelige hovedrolle – Favorit: Natalie Portman – Outsider: Annette Bening

Også hos kvinderne er der en klar favorit, men dog ikke så stor som hos de mandlige kollegaer. Natalie Portman for sat til at vinde for hendes rolle i Black Swan. Hvis man tror på en Portman triumf giver det pengene 1,20 gange igen. Det er dog slet ikke utænkeligt, at denne kunne gå til Annette Bening, der ligesom Portman også har vundet en Golden Globe i år. Benning giver pengene 4,5 gange igen, hvilket godt kan være værd at forsøge. Den unge stjerne Jennifer Lawrence har også en spinkel chance for hendes præstation i Winter’s Bone, hun giver hele 20 gange pengene igen.

Bedste mandlige birolle – Favorit: Christian Bale – Outsider: Geoffry Rush

Der er ingen tvivl om at Christian Bale er den store favorit her. Ikke blot på grund af The Fighter, men også på grund af flere film hvor han kunne have været nomineret, men ikke er blevet det. Nu har han igen tabt sig uhyggelig mange kilo, og vist at han går ind med liv og sjæl når han laver en film. Akademiet hylder gerne skuespillere der går et ekstra stykke vej, og det har Bale endnu en gang gjort. Odds 1,12 på Bale som vinder, Geoffrey Rush er dog heller ikke noget dårligt bud til odds 4. The King’s Speech kan sagtens gå hen og gøre rent bord når det kommer til skuespillerne.

Bedste kvindelige birolle – Favorit: Melissa Leo – Outsider: Helena Bonham Carter

En af de mere svære kategorier at forudse. Melissa Leo er sat som favorit for hendes rolle i The Fighter, og der er odds 1,65 at hente på hende. Dermed er hun også den svageste favorit blandt alle skuespillerne. Efter hende kommer Helena Bonham Carter, hvor man kan hente odds 4. Som nævnt før så kan The King’s Speech vinde mange priser for sit skuespil, men Carters rolle er dog langt fra så omtalt som Firth og Rush og derfor virker Leo som det bedste valg.

Bedste animationsfilm – Favorit: Toy Story 3 – Outsider…. nej

Toy Story 3 vinder. Der er ikke nogen tvivl, filmen har indspillet mere end en milliard dollars, og er både nomineret for bedste film og bedste animationsfilm. Filmen giver 1,10 gange igen, men det er så vidt det anskues herfra også penge direkte i banken. Også selvom How To Train Your Dragon er en af årets bedst anmeldte film.

Bedste ikke engelsk-sproget film – Favorit: Hævnen – Outsider: Biutiful

Vi slutter af med en kategori hvor der er mulighed for den største danske Oscar-triumf siden 1988. Efter dens triumf ved Golden Globe er Susanne Biers Hævnen gjort til svag favorit. Hvis du tror på at Hævnen kan vinde er der odds 2,5 at hente. Hævnen er en glimrende film, den har en Golden Globe med i bagagen, og som danskere håber vi naturligvis på at den vinder. Umiddelbart så ligger det dog måske en anelse mere til Biutiful af den mexicanske instruktør og forfatter Alejandro Gonzáles Inarritu(Babel) af flere grunde. Dels fordi den er spansk, hvilket trods alt er et mere udbredt sprog en dansk, og dels fordi Jarvier Bardem har fået en nominering for bedste mandlige hovedrolle. Hvis man tror på at Spanien igen kan være Danmarks onde ånd er der odds 2,75 at hente på Biutiful.

Der kan naturligvis være variationer i odds fra bookmaker til bookmaker, ligesom de kan ændres i takt med at en film vinder flere priser. Men sådan ser situationen ud lige nu i følge Unibet. Og der er selvfølgelig også flere ting at spille på, da der er mange flere kategorier. Vi har blot udvalgt nogle af de største. Hos Bet24 kan men eksempelvis spille på hvilken designer, der kommer til at stå for aftenens flotteste kjole. Også her kan der blive dansk triumf, i hvert fald hvis kjolen skulle stamme fra DAY, hvis du tror på dette er der gode penge at hente, DAY giver nemlig odds 250, det samme som H&M. Blandt favoritterne her finder Oscar de la Renta, Alberta Feretti og Lanvin mens Giorgio Armani giver 20 gange igen. Tom Ford der var nomineret sidste for for bedste film med A Single Man giver 50 gange igen, hvis en af hans kreationer skulle vinde.

{linkr:related;keywords:oscar 2011;limit:5;title:Relaterede artikler}

Smid en kommentar