Oscar kigger nærmere på racespørgsmålet

Det er nok ikke gået manges næse forbi, at Oscar akademiet er kommet i gevaldig modvind i år, og er blevet kaldt for racistisk fra mange sider.

Der er igen i år 20 skuespillere nomineret i de forskellige kategorier for skuespil, og for andet år i træk er der ikke en eneste sort skuespiller af finde blandt de nominerede, og det har fået mange til at brokke så højlydt over akademiet.

Spike Lee, der sidste år fik en æres Oscar har valgt at boycutte showet, og flere er fulgt i kølvandet på dette, og Will Smith og hans hustru har også meldt sig blandt kritikerne.

Showet har en sort vært i form af Chris Rock, men mange er begyndt at advokere for, at han skal trække sig som vært, hvilket kunne være en reelt mulighed, hvis konflikten eskalerer yderligere.

Tidligere har akademiet fået voldsom kritik for at være præget af ældre hvide mænd over 50 år, og sammensætningen er da også rimelig skæv. Tæt på 95% af medlemmerne er hvide, hvilket ikke kan kaldes repræsentativt.

Præsidenten for Oscar er dog ikke i denne kategori, Cheryl Boone Isaacs er nemlig både kvinde og sort, og måske derfor rammer beskyldningerne ekstra hårdt, og hun har da også udtalt, at hun tager det meget nært, og at der vil blive set på.

Der skal naturligvis ikke være nogen fordele for nogen, men hun vil kigge på sammensætningen af akademiet, så der kommer yngre medlemmer, hvor der bliver fokuseret på race, køn, seksualitet osv. Det har man gjort før, nemlig for godt 40-50 år siden, og det er altså de medlemmer der den dag i dag udgør størstedelen af akademiet, og som jo nu har nået en vis alder.

Smid en kommentar