Oscar 2016 – og vinderne er….

I nat blev der uddelt verdens mest eftertragtede filmpriser i Los Angeles. For 88. gang skulle der nemlig uddeles priser, og priser blev der uddelt.Som så mange gange før skete det uden de helt store overraskelser.

På forhånd var der nok ikke den store tvivl om, at det i år ville lykkedes for Leonardo DiCaprio langt om længe at vinde en Oscar for bedte mandlige hovedrolle, efter at han flere gange har været nomineret. Det gik da også helt som forventet, da han modtog prisen for hans præstation i The Revenant.

Det var ikke den eneste pris, der gik til filmen, den var nemlig også med til at skrive historie. Alejandro González Iñárritu vandt nemlig for bedste instruktør for netop den film. Han vandt også sidste år for Birdman, og det er første gang at en instruktør vinder to år i træk. I år blev det dog ikke også til bedste film, da denne gik til Spotlight, hvilket heller ikke var helt uventet, men dog på ingen måde givet.

De danske film måtte desværre tage tomhændet hjem, således var der hverken til Krigen, der tabte til Son of Saul, eller The Look of Silence, der tabte til Amy om den afdøde sangerinde Amy Winehouse.

Selvom det var i de sekundære kategorier, så kan man faktisk godt tillade sig at kalde Mad Max for aftenens store vinder. Det blev nemlig aftenens topscorer med intet mindre end 6 Oscars, der var i de tekniske kategorier.

En smule uventet blev det ikke til en Oscar til Sylvester Stallone for hans rolle som Rocky Balboa i Creed, her gik den i stedet (heller ikke ufortjent) til Mark Rylance for hans rolle i Steven Spielbergs Bridge of Spies. Blandt kvinderne var der ingen store overraskelser, Brie Larsson fik for Room og Alicia Vikander for The Danish Girl, så et lille dansk islæt var der trods alt.

Alle vinderne kan ses her

Smid en kommentar