Oscar 2016 – og de nominerede er………

I dag blev det afsløret, hvem der er nomineret til verdens største filmpris, den prestigefulde Oscar. Den helt store topscorer er uden sammenligning The Revenant med Leonardo DiCaprio i hovedrollen.

Det er efterhånden nærmest selvskrevet at instruktøren Alejandro González Iñárritu’s film bliver blandt de store film, når der skal uddeles statuetter. Sidste år var den store vinder hans Birdman, der blandt andet vandt for bedste instruktion og bedste film, mens Michael Keaton måtte se sig slået af Eddie Redmayne for bedste hovedrolle.

I år er der nok ikke den store tvivl om, at Leonardo DiCaprio der spiller hovedrollen vil være storfavorit. Det er sjette gang, at han er nomineret og hele verden kræver efterhånden at han får den, og mon ikke det bliver i år. The Revenant  er nomineret i alle de store kategorier, og efter de mange Golden Globes vil den da også være favorit til at vinde mange af dem.

Set med danske briller er der især en film (eller måske to) der springer i øjnene. For det første er Tobias Lindholms Krigen, med Pilou Asbæk i hovedrollen nomineret til bedste udenlandske film, og så er The Danish Girl nomineret i fire kategorier.

Blandt outsiderne finder man Straight Outta Compton, der er nomineret for bedste manuskript. Filmen er pudsigt nok skrevet af hvide mennesker, selvom handlingen og dialogen i filmen er rimelig præget af ghetto amerikansk. Generelt har det ellers så ofte politisk korrekte Hollywood fået en del kritik på grund af racespørgsmål. For andet år i træk er der nemlig blandt alle de nominerede skuespillere ikke en eneste sort, hvilket nok en gang har stillet spørgsmål hvad akademiet – men det er en helt anden snak.

Alle de nominerede kan i alle tilfælde ses her – og priserne uddeles den 28. februar

Smid en kommentar