Oscar 2011: Bedste kvindelige hovedrolle

Men der er jo også tre andre, man ikke må glemme, her er en lille oversigt over de nominerede.

Annette Bening – The Kids Are All Right

Tre gange er Annette Bening blevet nomineret til en Oscar, første gang var i 1991 for The Grifters, mens den seneste var i 2005 for Being Julia. Hun har dog endnu aldrig skulle tage en takketale i brug. I hvert fald ikke for en Oscar. Tidligere i år blev det dog til en anden stor pris da hun vandt en Golden Globe for hendes rolle i The Kids Are All Right. Sammen med Natalie Portman er hun storfavorit til at vinde, det kommer an på om akademiet satser på det muntre eller dystre.

Natalie Portman – Black Swan – Film-nyt favorit

Portman debuterede i Luc Bessons Leon i en alder af 13 år. Siden er det blevet til en lang række roller i film som Star Wars, V For Vendetta og Closer som gav hende en Oscar nominering. Hun har dog aldrig været bedre end hun er i Darren Aronofsky’s Black Swan hvor hun spiller rollen som den psykotiske Nina Sayer. Rollen gav en Golden Globe og nomineringer til stort set alle priser der findes.

Jennifer Lawrence – Winter’s Bone

I en alder af 20 år er huns årets yngste nominerede skuespiller. Og skulle hun gå hen og vinde ville det være en kæmpe triumf og en kæmpe overraskelse. Det ville dog bestemt ikke være ufortjent, hun er fantastisk i rollen som den 17 årige skrøbelige, men bomstærke Ree i den dystre Winter’s Bone. Inden 2010 var der ikke mange der havde hørt om hende, men de næste år vil hun uden tvivl kunne boltre sig i tilbud. Hun medvirker blandt andet i den kommende X-Men First Class film.

Nicole Kidman – Rabbit Hole.

Nicole Kidman er den eneste af de nominerede skuespillerinder der allerede har prøvet at skulle holde en takketale efter at have vundet for bedste kvindelige hovedrolle. Det skete i 2002 da hun vandt for hendes præstation i The Hours. Året før var hun også nomineret, men måtte se sig slået af Halle Berry, der efterfølgende holdt hendes legandariske tale hvor hun brød sammen. Dramaet Rabbit Hole der er instrueret af John Cameron Mitchell har mildest talt ikke været nogen succes i USA. Indtil videre er filmen ude i godt 100 biografer og har indspillet lidt over en million dollars. Det kan dog være af nomineringer hjælper den lidt på vej.

Michelle Williams – Blue Valentine

Det er ikke blevet til voldsomt mange hovedrolle for den 30-årige skuespiller gennem hendes karriere som filmskuespiller. Der er nok mange der vil genkende hende fra Dawsons Creek hvor hun spillede Jen. Hun har dog tidligere gjort sig bemærket i Oscar-sammenhæng, i 2005 var hun nemlig nomineret til en Oscar for bedste kvindelige bi-rolle i Ang Lee’s Brokeback Mountain. I Derek Cianfrance’s Blue Valentine spiller Williams over for Ryan Gosling, der var en outsider til at få en nominering, men det blev dog kun til en til Williams.

Alt tyder på at det bliver en “kamp” mellem Portman og Benning, hvem der vinder vil vise sig den 27. februar.

{linkr:related;keywords:oscar 2011;limit:5;title:Relaterede artikler}

Smid en kommentar