Oscar 2010 Odds

Som altid er der nogle helt klare favoritter, som det ikke kan betale sig at spille på. Man skal turde tage en chance og ikke altid gå efter det oplagte. Vi giver her et overblik over nogle af de odds der er at finde på markedet og giver vores forslag til hvad man kunne prøve.

Hvis man man går efter de helt store penge skal man nok gå langt uden om James Camerons Avatar og Kathryn Bigelows The Hurt Locker.  Hvis Avatar vinder i kategorien Bedste film, får man eksempelvis blot pengene 1,55 gange igen, mens en sejr til The Hurt Locker belønnes med odds 2,35. Her er det værd at huske på at The Hurt Lockers rent faktisk af mange regnes for at være en lille favorit.

Der er nok ikke den store tvivl om at vinderen skal findes mellem disse to, hvilket naturligvis også er grunden til at Up in the Air eksempelvis giver pengene 15 gange igen, mens man får odds 75, hvis det skulle blive til en dansk triumf med An Education.

Priserne til birollerne er nærmest afgjort på forhånd, der er i hvert fald bred enighed om at Christoph Waltz(Inglorious Basterds) vinder for bedste mandlige, men Mo´Nique (Precious) vinder den kvindelige. Oddsene er under 1,1 og kan ikke betale sig at kigge efter.

Mere spændende ser det ud i de to hovedrolle kategorier. Der er forhåndsfavoritter både på den mandlige og den kvindelige side, men intet er helt afgjort endnu. Sandra Bullock er favorit til at vinde som bedste kvindelige hovedrolle for The Blind Side.

Filmen er dog meget amerikansk hvilket det utvivlsomt ikke er alle i den enorme jury der sætter pris på, derfor kunne Meryl Streep godt gå hen og vinde sin 3. Oscar. Et frækt sats ville være Carey Mulligan (An Education), der giver penge hele 8 gange igen. Carey Mulligan er slået igennem med filmen og er den yngste i feltet, dette kan gå hen og blive belønnet.

Blandt mændene er Jeff Bridges den helt store favorit efter hans sejre ved Golden Globe og Screen Actors Guild of America. Dog må man som en fingerregel aldrig afskrive George Clooney og da slet ikke til odds 5.

Blandt de udenlandske film er det ikke overraskende Det Hvide Bånd der er stor favorit. Hvis man ser på hvor mange andre priser filmen har vundet, så er pengene 1,65 gange igen faktisk slet ikke så dumt.

Generelt bliver man næppe rig på at spille på Oscar uddelingen i år. Der vil næppe komme de helt store overraskelser, og det største spørgsmål er stadig om det bliver Avatar eller The Hurt Locker. En pudsig detalje er at Avatar er favorit til at vinde som årets film, men Bigelow er favorit til at vinde som bedste instruktør – hvem siger det ikke bliver omvendt eller en der vinder begge to?


kilde: unibet.com

{linkr:related;keywords:oscar 2010;limit:5;title:Relaterede artikler}


Smid en kommentar