Oscar 2010: Din guide til bedste film

Som det som ofte har været før, er det ikke nødvendigvis de mest omsættende og populære film der bliver nomineret, dog er en af favoritterne alle tiders mest omsættende film, men der er dog også yderst skrabede produktioner med.

Avatar
Instruktør: James Cameron
Omsætning: 2 milliarder (og stigende) $

Imdb karakter: 8,6

James Cameron har med Avatar formået at overgå alles forventninger til hvad der var muligt, både teknologisk, men så sandelig også omsætningsmæssigt. Filmen har indspillet mere end 2 milliarder dollars og er uden sammenligning den mest omsættende film i historien. Avatar har blandt andet vundet Golden Globes for bedste film og bedste instruktør og er en af de to helt store favoritter til at vinde prisen som bedste film.

The Hurt Locker
Instruktør: Kathryn Bigelow
Omsætning: 15 millioner $

Imdb karakter: 8,0

The Hurt Locker er en af feltets små produktioner, men samtidig en af de helt store favoritter. Kathryn Bigelow (der har været gift med James Cameron) har tidligere stået bag film som K-19: The Widowmaker og Point Break. Filmen er en af årets absolut bedst anmeldte film og på rottentomatoes har filmen en rating på imponerende 97%, hvilket vil sige at filmen blot af fået 3% dårlige anmeldelser, til sammenligning har Avatar en rating på 82%. På forhånd var filmen ikke spået de helt store chancer mod sværvægterne. Ved Directors Guild of America Award fik filmen dog prisen for bedste film, og derfor er den sammen med Avatar den absolut største favorit.

Inglorious Basterds
Instruktør: Quentin Tarantino
Omsætning: 320 millioner $
Imdb karakter: 8,4
Sidst Quentin Tarantino var nomineret til en Oscar var i 1995 for hans Pulp Fiction. Det var også sidste gang Tarantino lavede en film der indspillede mere end 100 millioner dollars. Inglorious Basterds med Brad Pitt i en af hovedrollerne er af flere betegnet som Tarantino’s mesterværk og det kan da også være at han skal have sin første Oscar for bedste film. Filmen har været nomineret til Golden Globes, ved Cannes, BAFTA og meget andet. Det er dog endnu ikke lykkedes at vinde en af de helt tunge priser endnu.

Up in the Air
Instruktør: Jason Reitman
Omsætning: 98 millioner $
Imdb karakter: 8,0
Jason Reitman har en godt tag på Oscar komiteen, hans sidste film Juno blev i 2007 nomineret til en Oscar, og efter at have instrueret lidt Saturday Night Live og et par afsnit af The Office er han tilbage i konkurrencen om en Oscar. Up in the Air spås ikke de helt store chancer for at vinde for bedste film, hans hovedrolleindehaver George Clooney derimod, ligger lunt i svinget. Reitman har dog gode muligheder for måske alligevel at vinde en Oscar, nemlig for bedste manuskript, en kategori han vandt en Golden Globe for.

A Serious Man
Instruktør(er): Ethan & Joel Coen
Omsætning: 14,5 millioner $

Imdb karakter: 7,7
Hver gang Coen brødrene laver en film snakkes der altid Oscar. Tidligere har de blandt andet vundet en for Fargo og No Country for Old Men, i 2001 var de nomineret manuskriptet for Oh Brother Where art Thou. Der er ikke mange der spår filmen de helt store Oscar chancer, i hvert er der gode penge at hente hos diverse bookmakere hvis man har en fidus til Coen brødrenes senest.

Precious: Based on the Novel Push by Sapphire
Instruktør: Lee Daniels
Omsætning: 45 millioner $ (har endnu kun haft premiere i USA)
Imdb karakter: 7,6 
Precious har været en af årets store overraskelser. Filmen er produceret af blandt andre Oprah Winfrey og har Mariah Carey på rollelisten. Umiddelbart lyder det ikke som en kombination der skriger Oscar, men de amerikanske anmeldere har været vilde med filmen og den har da også være nomineret til en lang række priser, at det skulle blive til en Oscar er dog nok meget tvivlsomt.

District 9
Instruktør: Neill Blomkamp
Omsætning: 202 millioner $

Imdb karakter: 8,3
Rumvæsner der bor i en stor lejr i Johannesburg, instrueret af en stort sert fuldstændig ukendt instruktør. På forhånd var det nok de færreste der havde forventet at District 9 ville blive en af årets helt store film. Filmen har været nomineret ved stort set alle prisuddelinger, der har dog været langt mellem sejrene og en Oscar for bedste film er da nok heller ikke det mest tænkelige, men Blomkamp har instrueret sig til tops i Hollywood og bliver sandsynligvis en af de helt store i de kommende år.


An Education
Instruktør: Lone Scherfig
Omsætning: 10,1 millioner $

Imdb karakter: 7,7
Hvis man isoleret ser på omsætning er An Education deun sammenligning den mindt populære af de 10 film. Og havde det været normale tider med fem nominerede film havde filmen næppe været at finde på listen, men på grund af Oscar akademiets beslutning kan Lone Scherfig nu kalde sig Oscarnomineret instruktør som en af de ganske få danskere.

The Blind Side
Instruktør: John Lee Hancock
Omsætning: 237 millioner $
Imdb karakter: 7,9
Måske nok feltets største overraskelse, det er første gang at John Lee Hancock har en film nomineret til en større pris, og det bliver som bekendt ikke større end en Oscar. Filmen har taget USA med storm og er blevet en af årets helt store kassesucceser, nogen vil nok mene at filmen er nomineret op bekostning af The Hangover. Filmen har næppe de helt store chancer for at vinde, men det er i sandhed Sandra Bullocks år så måske hun kan løbe med en pris for hendes rolle.

Up
Instruktør: Pete Docter
Omsætning: 722 millioner $
Imdb karakter: 8,2
Set på omsætning er Up feltets andenstørste film. Den er også animeret, alligevel er det lykkedes den at snige sig ind i feltet for bedste film, ikke bedste animerede film, men bedste film. Det er nærmest uhørt, og tvivlsomt om juryens medlemmer kunne finde på at lade en animationsfilm vinde, men nomineringen er på sin plads for Up er en fantastisk film.


Spændingen om hvem vinderne bliver, bliver udløst den 7. marts.

kilde: oscar.com

{linkr:related;keywords:oscar 2010;limit:5;title:Relaterede artikler}


 


Smid en kommentar