Originale film hittede ikke i 2011

På top 10 over de mest omsættende film i de amerikanske biografer er der nemlig ikke en eneste film, der er baseret på en original historie. Den film der kommer tættest på er rent faktisk Thor, men heller ikke den kan tage kredit for hele historien der ligger til baggrund for filmens manuskript.

De første syv pladser over de mest omsættende film i biograferne i år, er således besat af sequels, og dermed er 2011 blevet endnu et år der står i disses tegn.

Top 7 ser således ud:

1: Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2

2: Transformers: Dark of the Moon

3: The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1

4: The Hangover 2

5: Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

6: Fast Five

7: Cars 2

Top 10 rundes af af tre film, der er en smule mere originale og ikke som sådan er sequels.

8: Thor

9: Rise of the Planet of the Apes

10: The First Avenger: Captain America.

Lige uden for top 10 finder man de to første originale film, der ikke er en del af et franchise på den ene eller anden måde. Nemlig The Help/Niceville på en 11. plads og Bridesmaids på en 12. plads.

Selvom 2010 også i høj grad var præget af sequels og prequels, var der dog flere enkeltstående film på listen sidste år. Her var det nemlig kun halvdelen af top 10 der er franchise præget. Der var også blevet plads til Avatar, Alice in Wonderland, Inception, Dispicable Me, How to Train your Dragon.

Hvordan 2012 kommer til at se ud, er naturligvis umuligt at spå om, men mon ikke film som The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2, The Dark Knight Rises, The Avengers, Men in Black 3, The Amazing Spider-man, Ice Age 4 og Skyfall (James Bond) vil være blandt kandidaterne til at ligge i toppen af boxoffice listen.

Er Hollywood blevet dovne, eller vil vi bare helst se noget vi kender i forvejen?

kilde: the-numbers.com

{linkr:related;keywords:dark knight rise;limit:5;title:Relaterede artikler}

Smid en kommentar