Ocsar 2010: Bedste mandlige hovedrolle

Skuespiller: Jeff Bridges
Film: Crazy Heart
Oscar historie: 5 nomineringer
Andre priser for rollen: Golden Globe, Screens Actors Guild
Ca. Odds: 1,2

Jeff Bridges har en lang historie med Oscar nomineringer, hele 4 er det blevet til, dog er det blot anden gang han er nomineret i kategorien bedste hovedrolle. Endnu er det ikke lykkedes  lykkedes ham at vinde. I år er der meget der tyder på det endelig skal lykkedes for den 61 årige skuespiller for hans rolle som country sangeren Bad Blake i filmen Crazy Heart der endnu ikke er kommet her til landet.

Skuespiller: George Clooney

Film: Up in the Air

Oscar historie: 5 nomineringer, 1 vundet

Andre priser for rollen: Ingen nævneværdige
Ca. Odds: 4,5

George Clooney er ligesom Jeff Bridges en af de mere garvede når det kommer til Oscar nomineringer. Clooney har prøvet at være nomineret for stort set alt, bedste hovedrolle, bedste birolle, bedste manuskript og bedste instruktion. Indtil videre er det dog kun lykkedes ham at vinde en enkelt gang for hans birolle i Syriana. George Clooney er en meget vellidt mand i Hollywood hvilket utvivlsomt ikke forværre hans chancer, men han er dog langt efter Bridges i sandsynligheden.

Skuespiller: Colin Firth

Film: A Single Man

Oscar historie: Første nominering

Andre priser for rollen: Venedi film festival

Ca. Odds: 15
Det er første gang at den britiske skuespiller Colin Firth kommer i det fineste selskab. Udover en Oscar har Colin Firth blandt andet være nomineret til en BAFTA, en Golden Globe og en Screen Actors Guild Award. Generelt har Colin Firth haft svært ved at få det helt store gennembrud i USA, men med A Single Man burde hans vej være banet.  

Skuespiller: Jeremy Renner

Film: The Hurt Locker

Oscar historie: Første nominering

Andre priser for rollen: Hollywood film festival

Ca. Odds: 21
Jeremy Renner er med sine 39 år feltets yngste nominerede i år, og han er uden sammenligning også den mest uerfarne når det kommer til Oscars. Aldrig tidligere har den californiske skuespiller været i nærheden af podiet. Faktisk er hans rolle som soldaten William James i The Hurt Locker en af hans første større hovedroller. Han er en outsider til prisen, men der er en grund til hans odds er sat så højt.

Skuespiller: Morgan Freeman

Film: Invictus

Oscar historie: 5 nomineringer, 1 vundet

Andre priser for rollen: Ingen nævneværdige
Ca. Odds: 27
Morgan Freeman er med sine 73 år den ældste af de nominerede, og er sammen med George Clooney den eneste der før har prøvet at vinde en Oscar, nemlig for hans rolle i Clint Eastwood filmen Million Dollars Baby. Morgan Freeman var forrige år ude for en meget alvorlig ulykke der truede hans liv og hans karriere, han er dog kommet stærkt tilbage og efter et par års fravær ved Oscar er han nu tilbage.

Som man kan læse sig frem til er der altså to debutanter og 3 der alle har været nomineret til 5 Oscars tidligere (hvilket er lidt pudsigt)

En ting er dog helt sikkert, hvem der end vinder vil det blive første gang, da ingen af de nominerede før har vundet i kategorien bedste mandlige hovedrolle.

kilde: imdb.com – odds er taget fra ladbrokes og vil uden tvivl være anderledes andre steder.


{linkr:related;keywords:oscar 2010;limit:5;title:Relaterede artikler}


Smid en kommentar