Now You See Me 2 – Mysteriet om det forsvundne plot

De fire Ryttere vender tilbage i efterfølgeren til tryllethrilleren Now You See Me. Men det er et tyndt trylleshow som Jon M. Chu byder sit publikum.

Historien
De fire supertryllekunstnere J. Daniel Atlas (Jesse Eisenberg), Merritt McKinney (Woody Harrelson), Jack Wilder (Dave Franco) og deres nye kvindelig medlem, Lula (Lizzie Caplan), planlægger en optræden som vil chokere verden. De vil afsløre den korrupte mobilmagnat, Owen Case, som har planer om at bruge et nyt styringssystem til at overvåge hele samfundet og sælge deres informationer videre. Det er dog Rytterne selv som bliver sat til skue, da deres show bliver hacket af en anonym kilde hvilket sender dem og deres mentor, FBI agent Dylan Rhodes (Mark Ruffalo), ud på en vild rejse til Macao på den anden side af kloden. Her rekrutteres de af den velhavende IT-nørd, Walter Mabry (Daniel Radcliffe), som vil have tryllekunstnerne til at stjæle verdens bedst beskyttede og mest avancerede computerchip til ham.

JM4_0612.NEF
Foto: Nordisk Film

Yeah.. Angående historien
Fik du det hele med? For tro mig, det jeg lige beskrev er kun ca. 40% af den historie som filmen mumlende prøver at fremstamme under sit alt for forpustede åndedræt. Det har tilsyneladende været for svært at beslutte sig for et plot, så derfor har man nok bare valgt at godkende alle de forslag som blev brainstormet under filmens indledende produktionsmøde.

Udover de to plots, som blev beskrevet i ovenstående afsnit, afsættes der også tid til at udforske de følgende: (1) Henley er skredet da hende og Atlas har slået op, og Atlas har derfor et ubeskriveligt had til den nye pige, Lula, (2) Thaddeus (Morgan Freeman) er vred over at sidde i fængsel, men vil han hjælpe Rytterne eller hævne sig på dem? (3) agent Rhodes forsøger at løse mysteriet om hans fars død, (4) Jack og Lulas romance og (5) Arthur Tressler (Michael Caine) er tilbage med hævn på dagsplanen. Pyh, det var vidst dem alle.

Kredit: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film

Billige tricks
Som du måske kan fornemme så bliver denne film ‘en tand rodet’ idet den konstant leger skjul med sit eget plot og logiske sans. For logikken er heller ingen steder at finde. NYSM2 har så travlt med at trække esser ud af sit eget ærme, at der på intet tidspunkt sættes spørgsmålstegn ved logikken og funktionen af de tricks som præsenteres. Der forekommer reelt kun én optræden som giver mening for plottet, men dette afholder ikke filmen fra at pløje det ene kneb efter det andet ned i halsen på folk.

De fleste udvalgte tricks ville være uimponerende nok hvis du så dem på gaden i virkeligheden, men på film er de direkte latterlige. Andre tricks er direkte urealistiske. Højdepunktet må være da Atlas bryder fysikkens love ved at få regn til at stoppe midt i luften og dryppe op ad. Forklaringen? Sprinklere og højtalere (hvilket ikke er forklaring nok). Som ingen mennesker lagde mærke til. På en travl gade i London. Man kan spørge sig selv hvorfor alle mennesker på gaden så er iført regntøj og paraply, hvis det kun regner der hvor Atlas står? Og apropos mennesker…

Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film

Folk er uforklarligt begejstrerede overfor Rytterne
Forestil dig at du sidder til en IT-konference hvor du forventer at høre noget om det nyeste styringssystem til din smartphone. Men i stedet for at høre det kedelige foredrag (som du selv har meldt dig til på forhånd) får du i stedet et ‘trylleshow’ hvor fire mennesker indtager scenen og storsmilende ranter omkring korruption i mobilverdenen. Din reaktion er naturligvis ekstrem begejstring, som om du lige har set din nyfødte søn for første gang på fødestuen og alt i verden pludselig falder på plads for dig. Nej? Hvad mener du med “akavet stilhed og lettere forvirring”?!

Det er nogenlunde her omkring at kæden (som allerede var hoppet af i franchisens første film) smadres så hårdt ned i asfalten at du endelig hopper af cyklen og bare må give op. Hvad er det overhovedet for en verden som NYSM2 foregår i? Hvert sted som Rytterne går er de kendte og elskede ansigter, som tages imod med klapsalver og voldsom begejstring, imens folk nærmest tramper hinanden ned for at få lov at agere ‘frivillig’ til de forskellige optrædener.

Mange mennesker ville ikke engang kunne genkende præsident Obama på gaden, for slet ikke at tale om virkelighedens korruptionsbustere som Edward Snowden og Julian Assange. Det eneste Atlas skal gøre er at tage sin kasket af og crowdsurfe gennem nattelivet på en horde af tilbedere.

Det er heldigt at alle mennesker i verden ved hvem Rytterne er og tilsyneladende også kender alt til de indviklede kneb som de har tænkt sig at udføre. Alle frivillige ved præcis hvad de skal gøre og der stilles ingen spørgsmål ved at ens kone pludselig forsvinder bag en mur eller at der er regn som kun regner ned over 5 kvadratmeter af London. Måske er de fire Ryttere slet ikke mestrer i at trylle. Måske er det bare deres publikum som er ualmindeligt dumme?

Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film

Radcliffe redder intet
Jeg blev håbefuld da jeg så Daniel Radcliffe i filmens trailers. Med den tidligere Harry Potter stjerne kunne man have fyret utallige troldmandsjokes af eller måske bare gjort ham til en komisk dårlig tryllekunstner, hvilket ville have vækket et par grin i salen. I stedet er han blot en rig IT-nørd som godt kan lide Rytternes snilde, hvilket han vil bruge til egen vinding. Den rolle kunne alle have spillet så den er spildt på ham.

Det skal dog nævnes at Radcliffe rent faktisk bærer filmens eneste (bemærk: eneste!) sjove scene som involverer en voldsomt akavet power point præsentation.

Kredit: Nordisk Film
Kredit: Nordisk Film

Alt i alt…
Det eneste magiske ved denne film er at den på papiret er 2 timer og 9 minutter lang, men i biografsædet føles den som 4 timer. Det er en langvarig og trættende fumlen rundt i det alt for komplicerede plot, de uendelige mængder billige tricks og uimponerende cameos.

1star

Now You See Me 2 har premiere i dag, d. 16. juni 2016.

Jane Valeur

Jane Valeur

Cand.mag i Film- og medievidenskab. Anmelder på Film-nyt.dk siden 2012 og medredaktør siden april 2016. Nørder alt indenfor film, tv og pop kultur.

Smid en kommentar